Így kánikula idején hány fokra érdemes átállítani az autóm klímáját?
Figyelt kérdés
Egy ismerős azt mondta,hogy úgy a legjobb ,ha beüléskor 18 C-ra van téve utána meg 22-re .Tényleg így a legjobb használni ?2010. júl. 2. 07:10
1/7 anonim válasza:
Minél kevésbé hütöd le a kocsit, annál jobb, ugyanis ha benn 18-20 fokot tartasz,´akkor igencsak meg fogsz betegedni, mert a zservezetednek folyamatosan ál kell állnia a hidegröl a melegre és viszont. Minél nagyobb a különbség, annál jobban kikésziti az immunrendszeredet.
Tehát úgy állitsd be, hogy éppen el tudd viselni a meleget - szerintem 24-25 fok elég.
2/7 anonim válasza:
mindig nézd a kinti hőmérsékletet és ahány fokvan kint mindig 5 fokkal kevesebre tedd a klimát.többre nem is kell :) hidd el h megéri:)
4/7 anonim válasza:
Külső hőmérséklet alá megyek 5-7 fokkal. Ez így egészséges. Szívbetegként az orvos még erre is kitért.
5/7 anonim válasza:
Amíg normális idő van kint én 22őre szoktam állítani. Ha beindul a kánikula 24-26.
6/7 anonim válasza:
Úgy a legjobb, ha a kinti hőmérséklet alatt van max. kb öt fokkal. Szerintem azért mondta az ismerősöd, hogy először alacsonyabbra állítsd, hogy hamarabb lehűljön az autó, de ez hülyeség, így csak te hűlsz meg. 24-25 fok tökéletes, mivel a kocsiban amúgy sem mozogsz, nem tudja magát melegíteni a szervezeted. Annyira meg pocsékolás lehűteni, hogy fel kelljen öltözni, mert fáztok. Drága a benzin is meg a gyógyszerek is :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket,ebéd után át kell mennem a szomszéd faluba,megpróbálom ezt a kinti hőfoknál 5 fokkal hidegebbet beállítani és kíváncsi vok milyen lesz.
2010. júl. 2. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!