Nyíregyházán a kígyó utcában kígyók számára festették fel az utat?
Éppen ezért Kígyó utca, csak kígyók mehetnek arra :D
Csak azt nem értem, hogy a Vihar utcában miért nincsen vihar. Kis esőre vágytam és elsétáltam a Zápor utcába, sajnos nem esett :( (Budapesten vannak ezek az utcák.) Van Hangya utca is, ha a Budapesti polgármester átveszi a Nyíregyházai politikát, akkor vajon mi lesz a Hangya utcában?
Ez mindenképpen hülyeség így, de nem azért, mint amit a posztoló gondolt.
Ezt a keskeny járdát nem lehet érdemi módon kettéosztani, így feltehetőleg ez a járdarész teljes egészében gyalog- és kerékpárút lett volna, csak a bicikli mellé elfelejtették odafesteni a gyalogosokat. Tábla az lehet előbb is kitéve valahol.
A gyalogjárda meg az elágazástól a képkészítő felé jövet kezdődik, úgy is áll a piktogram. A sárga vonal meg csak azért van a kerítés mellett, hogy a kerékpárosokat vezesse, szokás helyenként felfesteni a kerékpárút veszélyes szélére is a sárga csíkot:
Tehát a kerítés melletti rész semmiképpen nem gyalogjárdának készült, csak félreérthető és rossz lett a felfestés.
@6: az alapvető probléma az, hogy egyáltalán miért kellett a kerékpáros forgalmat a járdára száműzni; ezzel többszörösére növelve a balesetveszélyt mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok számára.
Az igazi ok az lehet, hogy EU-s támogatásból készült valami a környéken -a közlekedésfejlesztésre szánt uniós támogatások meghatározott részét kötelezően a kerépáros közlekedés fejlesztésére kell fordítani. Szóval a pénzt felvették, elköltötték és a kerékpáros fejlesztés helyett a zebrára fosták ezt a szart...
Nem tudjuk, pont hol van ez a hely, feltehetőleg olyan forgalmas utca, ahol a kerékpárosok vagy magukat, vagy az autósokat veszélyeztetik, ha az úttesten mennek. És mivel a házak egyébként is elég közel vannak egymáshoz, egy plusz kerékpárútnak láthatóan nincs helye. De a belvárosi és a településen kívüli kerékpárutakat mégis össze kell kötni valahogy, és ezt találták ki.
Igazad van, veszélyes dolog a gyalogosokat meg a többségükben civilizálatlan kerékpárosokat összeengedni.
Bp-en és egy-két nagyvárosban pl. teljesen elfogadott, hogy a járdákon kerékpároznak az emberek, ahol a gyalogosok nem is mindenhol számítanak rájuk, én kapásból lepofoznám őket a biciklijükről, ha rajtam múlna. Itt legalább számítanak rájuk a gyalogosok a felfestés miatt.
@8: tök mindegyb hol van az az utca. A kerékpáros nem veszélyezteti a gépjárművezetők életét -inkább fordítva lehet elképzelni, de erre vannak a szabályok. A szabálytalan autóvezetők miatt pedig nem a kerékpárost kellene diszkriminálni azzal, hogy a jóval balesetveszélyesebb járdára deportálják őket. Az ilyen megoldás alapból elfogadhatatlan, nem felel meg a hatályos útügyi előírásoknak és mind a gyalogosra, mind a kerékpárosra nézve fokozott balesetveszélyt jelent.
Ebben az országban az ilyen szarok szinte kivétel nélkül az EUs pénzek elsikkasztására szolgának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!