Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kertváros-Budapest ingázás...

Kertváros-Budapest ingázás mennyi férne bele neked?

Figyelt kérdés

Most költözöm vidékről Budapest mellé, állások nagyrészt Budapesten vannak, ezért be fogok járni.

Kaptam egy ajánlatot, de csak oda az út 1,5 óra. Ez napi 9 óra munkával számolva + 3 óra utazás...jól látom, hogy életem nem lenne?

Annyira nem gondolom kiemelkedőnek a fizetést.

Szerintetek FRISS költözőként keressek a lakhelyemhez közeli kerületekben munkát vagy ez még lenyelhető?

Mellette azért jó lenne, ha lenne legalább napi 2-3 órám otthon naponta, lenne hobbim, barátnővel találkozás, bevásárlás.

2019. febr. 6. 12:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem utaznék napi 3 órát, főleg, ha 9 óra a munka, és nem is annyira jó.
2019. febr. 6. 12:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem fér bele napi 3 óra utazás. Ez a munkaidőd 1/3-a. Főleg így, hogy még a fizetés sem kiemelkedő.
2019. febr. 6. 12:20
 3/12 anonim ***** válasza:
66%

Budapest agglomerációba azért költözik valaki mert megengeheti magának a zöldövezeti lakhatást és vállalja a bejárás extra terheit. Ezt költözés előtt kellett volna átgondolni.

Persze lehet találni agglomerációban is munkát, de kisebb a lehetőség "falun belül"

2019. febr. 6. 12:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan ezt a munkábajárást 1 évig csináltam. De sokkal tovább nem lehet, utána közelebb költöztem.

Tapasztalatok:

- csak a vállalatnál tudsz kajálni, az hogy magadra főzz esélytelen.

- bevásárolni csak hétvégén tudsz.

- nagyon nehéz ismerkedni is, ha olyan helyzetben vagy hogy párt keresel.

Ha nincs máz választásod, akkor belefér, de nem túl sokáig.

2019. febr. 6. 12:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Napi 20-30 perc, amit hajlandó vagyok munkába járásra fordítani (egy útra). Így is kerestem munkát. Ehhez mérten kerestem munkát.

Bár én nem agglomerációban lakom, hanem a Kelenföldi pályaudvarhoz közel. Egyesek szerint már az is a világ vége :)

2019. febr. 6. 12:31
 6/12 A kérdező kommentje:

A válaszok alapján hajlok arra, hogy inkább közelebb keresgéljek munkahelyet, maximum a nagykörút és környéke még beleférne.

30-40 perc a XV. kerület elérése nekem. Azonfelül még 30 perc kb beleférne, többet nem szívesen utaznék.

2019. febr. 6. 12:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fiatal házas/kisgyerekes koromban volt egy ehhez hasonló munkahelyem. Dél-Budáról kellett Budakalászra menni. Volt ugyan rendszeres külön autóbusz, de a munkahely a HÉV állomás és a Duna között volt, így ha az autóbusz valami miatt nem jött számításba, akkor a HÉV állomástól a munkahelyig és vissza gyalogutat (hóban-fagyban is) gyalog kellett megtenni + a HÉV a Margit hídig + 86-os busz Dél-Budára + akkori 7-es busz. Mivel emellett hetente 2-3 alkalommal egyébirányú feladataim is voltak a városban, ezért a 1/2 6-kori kelés és az este 7 utáni hazaérkezés mellett az ÉLET egyszerűen elment mellettem. Leírni sem lehet, mekkora felszabadulás volt, amikor munkahely váltás után a napi utazási idő oda-vissza kb. 45 percre csökkent, ráadásul a fizetésem 30%-kal megemelkedett.
2019. febr. 6. 12:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Én olyan maximum 1-1 óra utazási időt vállalnék be hosszú távon. Jelenleg is nagyjából ez a helyzet, tömegközlekedéssel 1 óra a munkahely. Autóval mondjuk 20-30 perc.
2019. febr. 6. 12:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha 8-tól 4-ig kötött munkaidőben dolgozol, akkor felejtsd el.

Mivel 1,5 óra az út? Ha autóval forgalom nélkül annyi, akkor a reggeli és délutáni csúcsban simán lesz 2,5 óra is. Plusz meg kell oldanod a parkolást.

Ha tömegközlekedéssel 1,5 óra, akkor számold bele azt, hogy a vonat/busz jár 30 percenként, te végzel a munkahelyeden X óra X perckor, kimész az állomásra, vársz a vonatra átlag 15 percet. Tehát rögtön 1 óra 45 perc a menetidő. Ha 8:00-ra kell érkezned, és a vonattal menetrend szerint 7:50-re érnél be, akkor vagy bejársz 7:20-ra (és 2 óra 10 percre nőtt a menetidő), vagy hetente egyszer elkésel a vonat miatt. Átlag havonta van egy nagyobb havária, pl. vezetékszakadás is, ami garantált késés. Hogy csúcsidőben milyen embertelen tömeg van a vonatokon, azt el tudod képzelni.

Autó nélkül a sima bevásárlás is nehéz, vagy hazacipeled apránként a városból, vagy igazodnod kell a másfél óránként induló Tesco buszjáratokhoz. Háziorvoshoz, szakrendelőbe taxizol. Hamar rá fogsz jönni, hogy kell egy autó. Egy autó fenntartása évi 100-200 ezer Ft + vételár + üzemanyag.

Dolgozol 9 órát, utazol (jó esetben) 3-at, az 12 óra. Októbertől áprilisig sötétben indulsz, sötétben érkezel. Azt felejtsd el, hogy bárki felmegy hozzád munka után meginni egy sört. Nyáron tartasz három grillpartit a kertben, ezzel ki is maxoltad a közösségi életet. Előtte persze egy napig füvet nyírsz és gazolsz, mert arra hetek óta nem volt időd. A városban is eljárhatsz szórakozni, szigorúan este 11-ig, mert akkor el kell indulnod az utolsó vonathoz. Magadra főzni csak hétvégén tudsz. A szombatot elviszi a bevásárlás és a takarítás, marad a vasárnap, amikor csinálhatsz bármi értelmeset. Télen büdös van, mert a fél utca szeméttel fűt, mire hazaérsz, füstszagú a hajad.

Persze van az a pénz, amiért az ember ezt egy pár évig bevállalja, főleg, ha ingyen tudsz lakni egy rokonnál, azon a mai albérletárak mellett sokat lehet spórolni. De hogy saját elhatározásából, piaci körülmények között miért választja több tízezer ember ezt az életformát, az számomra rejtély.

2019. febr. 6. 12:57
 10/12 Beviz Elek ***** válasza:

Nekem 30 perc utazás a határ. Szerencsére volt már ahova 1-1,5 óra volt irányonként, így megtapasztaltam milyen és házvásárláskor pontosan tudtuk az igényeket, nem utólag vakaróztunk.

Egy kisváros szélébe költöztünk, átlagos forgalomban 30 perc az egyik végéből a másikba.

Napi 10 óra munka mellett kizárt hogy irányonként 30 percnél többet kocsikázzak munkába, szerencsére 15 perces körzetben bármikor találok melót (most is max 15p).

Szóval max 30 perc és se otthon, se a munkahelyen ne legyen problémás a parkolás

2019. febr. 6. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!