Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elérek valamit ha lejártműszak...

Elérek valamit ha lejártműszakival közlekedő autóst levideózom és feljelentem?

Figyelt kérdés
2018 nyáron lejárt a zöld Golf műszaki érvényessége, alkoholista üzembentartója jogsiját bevonták már a 2.8 as italmérés végett két éve. Nap mint nap használja az autóját a forgalomban nem kis sebességgel. Mivel kamerás a házam kamera rendszer készítette videofelvételt is fel tudok mutatni, mivel kiszállt a kocsiból az illető és a kapumnál teljesen felismerhető az arca is és az is h jött a kocsival és az is hogy elhajtott vele. egyedül a rendszám nem látható mivel oldalról ment a videofelvétel.

2019. febr. 1. 09:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
16%

Az illegális felvétel nem hazsnálható fel.

Kötelező olvasmány:

[link]

A jogszabály kivonatolva:

A bűncselekmény útján megszerzett bizonyíték kizárása:

Nem értékelhető bizonyítékként az olyan bizonyítási eszközből származó tény, amelyet a bíróság, az ügyész vagy a nyomozóhatóság

bűncselekmény útján szerzett meg:

Btk. 226. §), jogosulatlan titkos információgyűjtés

Tök jó hogy mindenki nekem esik, miközben a kérdező állítása nincs bizonyítva. Ameddig nincs bizonyítva, addig rágalmazás. Jelenleg ebben a helyzetben egyetlen bűncselekmény van, a kérdező jaogosulatlan adatgyűjtése és adatkezelése. Vagy be tudja mutatni a hatósághoz benyújtott dokumentumokat a kamerarendszerrel kapcsolatban? Ami rögzíti, hogy mennyi idő után törlődnek automatikusan a felvételek, kiknek és milyen alapon van hozzáférése a rögzített felvételekhez, stb...

Nem úgy van az hogy csak úgy kamerázgatunk.

Aki nekem kívánt rosszat, gázolást, stb, annak hasonlót kívánok, megfejelve azzal, hogy mindez az anyja temetésére menet történjen vele.

2019. febr. 1. 10:57
 12/24 anonim ***** válasza:
olvasd el azt, amit linkeltél! a kérdező nem rendőr, nyomozó, ügyész stb.
2019. febr. 1. 11:15
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Én is feljelentenélek, nincs jogod kamerázni! Én undorodom a fedélzeti kamerás nyavajásoktól, bizonygatni akarják magukat "nem én voltam a hibbant hanem a másik jajjaj" ilyenek miatt kell bíróságra járnom meg bizonyítani, hogy nem én vezettem és mindig fizetni másnak... edd meg a kamerád és hagyjad élni az embereket, és ha vezet? Nem lesz semmi baja, magad dolgával törődjél.
2019. febr. 1. 11:54
 14/24 anonim ***** válasza:
13-as! Ha meghal egy szeretted, akkor is fogod gondolni?
2019. febr. 1. 11:57
 15/24 A kérdező kommentje:
a saját kapumat látja csak a kovácsoltvas kapumat a kamera. a szomszédba nem lát át. az illető a kapumon dobott át fekete zsákot. és a kamerarendszer dátummal lát el minden egyes történést.
2019. febr. 1. 13:14
 16/24 anonim ***** válasza:
34%
Kaptam a kérdezőtől privát üzenetet, én ilyen kis mindenlében kanál embereknek nem áll módomban visszaírni és ha lebuktat valakit? Huhu de nagy élvezet, személyiségi jogok még léteznek addig egy fasiszta rendszert nem áll módomban elfogadni, fasiszták figyelnek meg mindent meg a hitler csinálta több millió ember halála lett a vége. És #14 nincs szerettem senkim sincs akit elveszíthetnék csak a cégem az meg nem megy sehova. Szereltesd le a kamerád mert személyiségi jogok sérülnek!!!!!
2019. febr. 1. 13:21
 17/24 anonim ***** válasza:
50%
Nekem is írt a kérdező, szimplán egy sértett exbarátnőről van szó, aki ilyen szinten akar bosszút állni
2019. febr. 1. 13:26
 18/24 anonim ***** válasza:

STOP!

Akkor most zsákot dobott át a területedre, vagy részegen autózik, s az a bajod.

2019. febr. 1. 13:33
 19/24 anonim ***** válasza:

„kapumnál teljesen felismerhető az arca is és az is h jött a kocsival és az is hogy elhajtott vele. egyedül a rendszám nem látható mivel oldalról ment a videófelvétel.” - ezek a te szavaid. Nem láthat ki a kamera az utcára. Sem kicsit, sem nagyot.

Ha látható az arca, akkor bemászott a kerítésen, s felfelé bámult?

2019. febr. 1. 13:35
 20/24 Alex Fly ***** válasza:

@11: a linkelt jogszabály pont nem jó ez esetben, mivel a felvétel nem bűncselekmény útján került a birtokába, hanem ő készítette.

@13: érdekesb mert amellett, hogy jó pár menetrögzítő kamera üzemel, több millióan vannak, akiknek nem kell emiatt bíróságra járkálniuk. Konkrétan nem ismerek senkit, akinek kellene. Vajon miért? És neked vajon miért kell?

2019. febr. 1. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!