Elérek valamit ha lejártműszakival közlekedő autóst levideózom és feljelentem?
Az illegális felvétel nem hazsnálható fel.
Kötelező olvasmány:
A jogszabály kivonatolva:
A bűncselekmény útján megszerzett bizonyíték kizárása:
Nem értékelhető bizonyítékként az olyan bizonyítási eszközből származó tény, amelyet a bíróság, az ügyész vagy a nyomozóhatóság
bűncselekmény útján szerzett meg:
Btk. 226. §), jogosulatlan titkos információgyűjtés
Tök jó hogy mindenki nekem esik, miközben a kérdező állítása nincs bizonyítva. Ameddig nincs bizonyítva, addig rágalmazás. Jelenleg ebben a helyzetben egyetlen bűncselekmény van, a kérdező jaogosulatlan adatgyűjtése és adatkezelése. Vagy be tudja mutatni a hatósághoz benyújtott dokumentumokat a kamerarendszerrel kapcsolatban? Ami rögzíti, hogy mennyi idő után törlődnek automatikusan a felvételek, kiknek és milyen alapon van hozzáférése a rögzített felvételekhez, stb...
Nem úgy van az hogy csak úgy kamerázgatunk.
Aki nekem kívánt rosszat, gázolást, stb, annak hasonlót kívánok, megfejelve azzal, hogy mindez az anyja temetésére menet történjen vele.
STOP!
Akkor most zsákot dobott át a területedre, vagy részegen autózik, s az a bajod.
„kapumnál teljesen felismerhető az arca is és az is h jött a kocsival és az is hogy elhajtott vele. egyedül a rendszám nem látható mivel oldalról ment a videófelvétel.” - ezek a te szavaid. Nem láthat ki a kamera az utcára. Sem kicsit, sem nagyot.
Ha látható az arca, akkor bemászott a kerítésen, s felfelé bámult?
@11: a linkelt jogszabály pont nem jó ez esetben, mivel a felvétel nem bűncselekmény útján került a birtokába, hanem ő készítette.
@13: érdekesb mert amellett, hogy jó pár menetrögzítő kamera üzemel, több millióan vannak, akiknek nem kell emiatt bíróságra járkálniuk. Konkrétan nem ismerek senkit, akinek kellene. Vajon miért? És neked vajon miért kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!