Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Büntethető-e a parkolókban...

Büntethető-e a parkolókban (közterület, multik, stb) a szarul beállás?

Figyelt kérdés
A két parkolóhelyet a béna beállásukkal elfoglaló autósokra gondolok.
2019. jan. 18. 10:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Általában elég ha csak egy autó parkol szarul, de még csak szarul se kell feltétlenül parkolnia, hipermarket parkolók például nagyon szűkek (két vonalközti távolság), elég ha túl közel áll a jobb oldali vonalhoz, akkor aki mellé ér muszáj neki is jól jobbra húzódni, ha ki akar szállni, de az ajtót se akarja nekib...ni a mellette állónak, és ha pláne széles a kocsija, simán túl lóg a vonalon.
2019. jan. 18. 13:44
 12/19 anonim ***** válasza:

#10: az autó átlósan mindig hosszabb, mint hosszában. Alap geometria :D

Ha meg nem tudsz ráfordulni 1 menetben, akkor Y-ozol egyet, vagy eleve tolatva állsz be.

2019. jan. 18. 15:10
 13/19 anonim ***** válasza:
61%

"az autó átlósan mindig hosszabb, mint hosszában"

Ezt magyarázd már el légy szíves valami ábra alapján, mert az istennek nem értem, hogy mire gondolsz.

2019. jan. 18. 15:33
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

12-es! A megjegyzésednek mi köze van a válaszomhoz? És a kérdéshez?

Hosszú, mondjuk 9 személyes kocsi. Nem a ráfordulással van a baj, hanem azzal, hogy hosszú és ha derékszögben áll be, akkor kilóg a vége. Ferdén állva nem lóg ki, de másfél-két helyet foglal el.

2019. jan. 18. 15:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A büntethetőséghez előbb kötelezően elő kell írni, hogy a jelek közé KELL állni. Van ilyen szabály?
2019. jan. 18. 15:38
 16/19 anonim ***** válasza:
25%

#14: akkor igazából kb. keresztben kell beállnia, 3 helyet foglalva. gondolom nem szoktál ilyet vezetni.

ha csak ferdén állsz be egy helyre, jobban kilóg, mintha egyenesen álltál volna.

2019. jan. 18. 15:46
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

most ráértem ugyhogy lerajzoltam mire gondolok, mondjuk egy 6m hosszú Sprinterrel így néz ki a "ferde" parkolás.

A kék vonalat azért húztam, hogy lásd mennyire lóg ki szabályosan

[link]

2019. jan. 18. 16:02
 18/19 anonim ***** válasza:
49%
Ismerősömtől hallottam, hogy náluk a vidéki kisvárosban, ha valaki fizetős helyre úgy parkol, hogy átlóg a vonalon a másik helyre is, simán rárakják a mikuláscsomagot, mert csak egy jegye van, de két helyet foglal.
2019. jan. 18. 22:32
 19/19 anonim ***** válasza:
64%

Nem, nem állnék meg, a következő sorban is lesz hely, gyalogolok 20 m-rel többet. Ennyi erővel, ha előtted átmegy valaki a piroson, te is átmész, aki meg közben zöldet kapott keresztben, az oldja meg?

2019. jan. 19. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!