Ittasan személygépkocsival anyagi károkkal járó balesetet okoztam, személyi sérülés nélkül. Mire számíthatok? (Többi lent)
Az eset múlt éjszaka történt Romániában. Kijött a rendőrség. A szonda 0.54%-et mutatott. Mivel többet mutatott mint 0.4%, bevittek a kórházba vérvételre. 2x vettek vért egyszer akkor helyben, majd egy óra múlva. Megírtuk a deklarációt, aláírtam a papírokat,majd haza engedtek. A jogosítványomat a helyszínen elvették, kaptam is egy igazolást hogy nincs jogosítványom, nem vezethetek autót. Megindítottak az eljárást "doszárt" nyitottak... Valakinek hasonló tapasztalat?
Mire számíthatok?
Abban az országban egy ideig nem vezethetsz majd autót.
Ahogy Rezesová is nálunk el lett tiltva a vezetéstől, de a saját hazájában, Szlovákiában nem
Illetve gondolom pénzbüntetést is kiszabnak majd.
Félned nem kell, ez egy bagatell ügy.
Magyarországon ez 100-150 ezres bírságot ér. Ha ez volt az első közlekedési vétséged, akkor valószínűleg nem fognak eltiltani semennyi időre sem. De egyébként 6 hónap körül kaphatsz érte. De hangsúlyozom, ezt a magyarországi jogalkalmazási gyakorlat alapján írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!