Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A Posta nálatok sem visz ki...

A Posta nálatok sem visz ki soha semmit?

Figyelt kérdés

Több helyen is laktam Pesten, a családom is ott van szétszórva. Közös tapasztalatunk, hogy az utóbbi 4-5 évben a Posta soha semmilyen, levélnél nagyobb küldeményt nem kézbesít. Mindig csak értesítőt dobnak be, és el kell zarándokolni a postára, sorban állni és ezzel tölteni az időt. Meg sem próbálják a kézbesítést, rögtön a cetlit dobják be, hogy "nem találtak otthon". Gondolom, leszakadna a kézbesítő dereka, ha azt a 10 dekát ki kellene hoznia.

Nálatok hogy megy ez? Főleg vidéken, mert gondolom, Pesten másnak is ilyen.

2018. dec. 18. 17:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Pesten hasonló a tapasztalat sajnos. Én ilyenkor ismételt kézbesítést szoktam kérni (tudom, plusz díjas, de azt sosem kérik el), így az ismételtet már kénytelenek kihozni.
2018. dec. 18. 17:43
 2/15 anonim ***** válasza:

Hoppá. Nekem alapból nem hoznak ki csomagot, mivel nem településen vagyok, a háztól 1 km-re van a postaláda, de egyszeregy postapontos küldeményt felhoztak a házhoz (meredek földút, itt-ottnyomvályúval, ilyenkor pl. nem lehet kisautóval közlekedni), pedig azt nem is kellett volna, nem tudom, miért cselekedtek ilyesmit.

De azért én is tudom szidni a postát. Nemrég közölték, hogy külföldi csomagnál NEM dobnak be értesítőt. Az ember szopja ki az ujjából, hogy jön, illetve nálunk a Japánban lakó kínai csóka szólt, hogy nála jelezték, hogy megérkezett Magyarországra a csomag. 3 nap késéssel mégiscsak dobtak be értesítőt, de akkor már rég itthon volt a csomag (erre nem jöttek rá).

De a külföldi csomagokkal régen is baj volt. 100 ezer forintos bukás is volt már emiatt, mert a megrendelt motoralkatrészről nem szóltak és visszaküldték. Meg kellett venni itthon drágán, újra elküldetni, akkor másodjára elkapta a vám is, amit először nem...

S külföldre csomagot küldeni is duplaannyi, mint fordítva, legalábbis Japánnal ez a helyzet.

2018. dec. 18. 18:00
 3/15 anonim válasza:
Megyeszékhelyen nekem is értesítőt dobtak be, pedig otthon voltam. Aztán elmentem érte, pár nap múlva újra bedobták az értesítőt ugyanarról. Szóval meg sem próbálták kézbesíteni. És ez nem is csomag volt, csak tértivevényes levél.
2018. dec. 18. 18:51
 4/15 anonim ***** válasza:

Ezer fő körüli faluban lakom, messze-messze a fővárostól.

Csomagot a városból induló autó hozza, a vezetője kézbesíti. Ha nincs aki átvegye, akkor a helyi postára viszi, ott vehető át, erről hagy értesítőt.

Minden más küldeményt a helyi "biciklis postás" hoz. Van helyismerete, tudja kit hogy lehet előcsalni, elérni: kapucsengővel (ez közel sem mindenütt van), kiabálással, ablak zörgetéssel, vagy akár bemenetellel az udvarba, házba. Ha nem sikerül, azt is megteszi, hogy visszafelé jövet, a postára tartva kisérletezik újra. Ha így sem sikerül a postaládába (csőbe, stb-be) nem kézbesíthető küldeményről értesítőt hagy. Olyat is megtesz, hogy becsenget, hogy megmondja, hogy nyomdaprobléma miatt az esedékes előfizetett lapot nem ma, hanem másnap, vagy megmondja mikor hozza; ne legyen aggódás az elmaradás miatt. Az ilyesmi rendellenességekről általában visz egy kézzel írt papírt a boltba, megkéri őket, hogy a péntárgépnél tegyék ki valamilyen szembetűnő helyre, aztán terjed a dolog, mint a járvány.

Neten, postán maradóként rendelt küldeményekről (Posta-pont), megérkezéskor jön a rendeléskor kért SMS.

2018. dec. 18. 20:08
 5/15 Majatom ***** válasza:
Az ország keleti végén lakom egy 6000 fős kisvárosban. Nálunk is pont úgy csinálják, ahogy az előttem szóló leírta, a csomagot a postakocsi hozza egyből, a többit pedig a kézbesítő, ha nem vagyunk otthon, mind a kettő értesítőt hagy, és beviszik a postára, ott szoktuk másnap, vagy harmadnap átvenni.
2018. dec. 19. 09:39
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

"soha semmilyen, levélnél nagyobb küldeményt nem kézbesít"

Igen, de ez fent van a honlapon is. Főleg a sok Kínából rendelt 100Ft-os sz.rra igaz ez. Hiába vagy otthon, ez a szabály és kész.

"Gondolom, leszakadna a kézbesítő dereka, ha azt a 10 dekát ki kellene hoznia."

Aha, neked 10 deka, a haverod is rendel, van akinek naponta 10-15 ilyen jön és vannak napok amikor 50-60 kínai sz.rt viszünk. És akkor még sem ajánlott sem számlalevél meg sem lett említve...

2018. dec. 19. 09:46
 7/15 anonim ***** válasza:

"Főleg a sok Kínából rendelt 100Ft-os sz.rra igaz ez. "

Bocs, ha a Magyar Királyi Posta ilyen szar szerződéseket köt, hogy 60 fillért kér egy levélméretű csomag kiszállításáért a kínai partnertől (hasra ütve mondom a számot, de tényleg aprópénzről beszélünk), akkor azt ne a magyar állampolgárokon verje le, hogy nem szállítjátok ki.

Könnyű úgy szolgáltatni, hogy közben nem is szolgáltat valójában semmit.

Ideje lenne már a Posta liberalizációjának, mert most gyakorlatilag semmi verseny nincs ezen a piacon, és ez meg is látszik a minőségén. Ami, mondjuk ki: kiszabott szar.

2018. dec. 19. 10:07
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt meg ne a postásokon kérd számon. Mi csak a szabályok szerint dolgozunk...
2018. dec. 19. 10:11
 9/15 anonim ***** válasza:
50%

"Ideje lenne már a Posta liberalizációjának, mert most gyakorlatilag semmi verseny nincs ezen a piacon,"

elárulom neked, ez megtörtént. Jelenleg bárki beszállhat a levélkihordási szolgáltatásba.

Ja hogy csak veszteséggel lehetne csinálni, na ja...

2018. dec. 19. 10:13
 10/15 anonim ***** válasza:

Minden tiszteletem a postásoké, én csak a "vízfejet" utálom, illetve magát az egész rendszert, ami még mindig múlt századi (pl. kézbesítés UTÁN jön az e-amil/sms, hogy mai nap kézbesítés várható).

Utána olvasok, mert nem hallottam róla, hogy már szabad piac lenne ezen a téren, de pótolom a hiányosságomat.

2018. dec. 19. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!