Hogy, vagy hol tudnék olyan engedélyt kiváltani a MÁV-nál, hogy mozdonyon utazhassak?
Nagyon szeretem a mozdonyokat, kedvencem a V43. Szeretnék egy olyan engedélyt, aminek birtokában utazhatnék vele. Arra kérlek titeket, hogy írjátok le ennek kiváltásához szükséges feltételeket.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Az, hogy fizetős, nem baj. Nekem ez 20 rugót is simán megérne. Csak azt nem tudom, hogy van -e valami korhatár stb. Még kiskorúnak számítok...
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek megy a zöld hüvelykujj.
Tudtommal ezt úgy szokták megoldani, hogy van az illetőnek mozdonyvezető rokona, ismerőse, (ha nincs, akkor kerít) azt ha nem is a fővonalon, de a kocsiszín hátsó udvarán gurulgató mozdonyra öt percre felengedik, hadd örüljön a gyerek...
Idegen mozdonyvezetőnek biztos nincs benne a munkakörében, hogy munka közben mozdonylátogató vendégeket szórakoztasson.
"Idegen mozdonyvezetőnek biztos nincs benne a munkakörében, hogy munka közben mozdonylátogató vendégeket szórakoztasson."
Ha a MÁV-START engedélyt ad valakinek utazásra, és felkopog ezekkel hozzánk a gépre, akkor felengedjük, miért ne tennénk. De elég ritka, hogy valakinek ilyen engedélyt kiadjanak, viszont nem példa nélküli.
Ilyen engedély tényleg létezik (MÁV felvételi beszélgetésen szóba került, jelentkeztem mozdonyvezetőnek nem rég).
Illetve innen (is) tudom, hogy mozdonyvezetőknek tilos illetékteleneket fölengednie a mozdonyba, de ehhez képest nekem anno gyerekként sikerült feljutnom egy Csörgőre Gyulán (még 2009 előtt), illetve legutóbb 2016-ban egy Szilire a Keletiben, amin utazhattam is két megállót Budapesten belül.
Három mozdonyvezetőhöz próbáltam akkor feljutni, az egyik említette is az engedélyt, hogy kell hozzá, végül a harmadik szívélyesen felengedett minden engedély meg gond nélkül.
#7-nek
"végül a harmadik szívélyesen felengedett minden engedély meg gond nélkül."
Amivel az állását kockáztatta, de legalábbis egy kiadós fegyelmi eljárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!