Ha nekiállok veszekedni egy rendőrrel, tegyük fel igazoltatás közben akkor kiróhat rám valamilyen extra büntetést?
Tudom, hogy butaság és csak nekem lesz rosszabb, nem erről van szó. Azt is, hogy az esetek nagy részében ha valamilyen kihágást is csinálok, de elismerem, nem pofázok akkor a többségük el is enged egy figyelmeztetéssel.
Viszont a minap kifogtam egy szemétkedős alakot, aki belekötött abba, hogy elől is volt egy halvány fólia az autómon. Elmagyaráztam neki, hogy most vettem két napja az autót, le akarom szedni mert engem is zavar, de értse meg, hogy nem volt még időm, ami így is volt. A társa meg is értette, mondta is, hogy hagyja, indult vissza a kocsihoz. De ő még átnézegetett mindent, ami létezik. Kezdve az indexektől, a lámpákig, az egészségügyi dobozon át mindent.
Természetesen nem mondtam neki semmit, rosszat nem akarok magamnak úgy, hogy még a törvényeket sem ismerem. Viszont ha egy rosszabb napomon kap el, magamat ismerve nem kizárt, hogy elküldtem volna hirtelen a k**va anyjába.
Ha ilyesmit tennék vagy még cifrábbakat mondanék neki egy hasonló szituban, ahol nem követtem el semmilyen komolyabb kihágást (extra gyorshajtás, baleset okozás) akkor mit tehetne?
Nem. A veszekedés önmagában nem valósít meg szabálysértést.
Ugyanakkor a rendőr is emberből van és ha ok nélkül szemétkedik vele valaki, megvan az eszköz a kezében arra, hogy az orrodra koppintson. Mert akkor addig megy, amíg talál valamit, ami szabálysértés.
A forgalomban pedig csak olyan gépjárművel vehetsz részt, ami megfelel az előírásoknak és alkalmas a közúti forgalomban való részvételre. Ez a te esetedben nem volt így. Tudtál is róla, így nem igazán indokolt ezen fennakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!