Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Valaki felhomályosítana,...

Valaki felhomályosítana, milyen rendszer szerint helyezik ki a km-jelző táblákat? Sose az jön, amit várok.

Figyelt kérdés
2018. nov. 9. 12:59
 1/10 anonim ***** válasza:
40%

Össze vissza :D

Forgalmas/veszélyesebb kereszteződésbe szoktak tenni 60-ast pl de van ahova csak 1-2 baleset után kerül ki.

Éles kanyar előtt mindig 30-as tábla van alatta a kanyarjelző táblával.

Ha csak önmagában 30-as tábla van kint akkor ott nem igen szokott lenni kanyar.

2018. nov. 9. 14:00
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Teljesen logikátlan, átgondolatlan.

Egyes helyeken a 40-es tábla kint van, és az olcsó, alsókategóriás kisautómmal is beveszem 110-el, mindenféle komoly trükk nélkül (persze csak elméletben képzeltem ezt el). Máshol a 60-as táblánál 80-al már nem bírok elfordulni, olyan éles a kanyar. Pedig kéne legyen egy kis ráhagyás, pont az első esethez való hozzászokás miatt. Ezért nem is hagyatkozom soha a sebességkorlátozásokra, annyival megyek, amennyivel jónak látom, persze lakott területen azért próbálok a 60 km/h-hoz közelíteni.

2018. nov. 9. 14:32
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Első kettőt megerősíteni tudom csak. Én is találkoztam olyan kanyarral, ahol kint volt 70-es tábla, de 90-nel gond nélkül lehet bevenni. Ellenben olyan kanyar is volt, ahol nem volt semmiféle jelzés, és azt te 90-nel be nem veszed, ki kéne tenni egy 70-es táblát. Úgyhogy nem elég táblákra hagyatkozni, neked kell látnod, milyen éles a kanyar, és mik az autód határai.
2018. nov. 9. 15:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Jujj, bocs, félreérthető voltam! A távolsági km-jelzőkre gondoltam! Ha 6-os után 7-est várok biztos 5-ös jön!
2018. nov. 9. 16:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem az utak szelvényezését jelző táblákra gondoltál, kérdező?

Azok alapvetően az út kezdőpontjától indulnak, ami sugárirányú utaknál a Budapesthez közelebbi végpont, más utaknál pedig jellemzően(!) az egyik magasabb rendű út keresztezése (ha több ilyen van, akkor a legalacsonyabb számú keresztezett magasabb rendű úté).

2018. nov. 9. 16:02
 6/10 A kérdező kommentje:
#5: Úgy hívják azt a kb 20x25-ös zöld táblát amiben a km van? Igen, én is úgy gondoltam ahogy írtad, csak valahogy sose úgy van, ahogy az én logikám diktálná. .
2018. nov. 9. 17:19
 7/10 anonim ***** válasza:

A főút egyik végén elkezdik (A nagyobb főutak a budapesti Clark Ádám térről indulnak) és kilométerenként növekszik.

Ha épül egy elkerülő, akkor ugye hosszabb lesz a főút, ilyenkor nem tolják el több száz km-en a szelvényszámokat, hanem csak az elkerülőn iktatnak be plusz számokat.

Pl.: 55 után nem 56 jön, hanem 55+1000, 55+2000 stb.

2018. nov. 9. 19:51
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Akkor szimplán bamba vagy és kihagytad a 6-ost
2018. nov. 9. 20:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Fordulj meg, és mindjárt jó lesz.
2018. nov. 10. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem voltál félreérthető, csak vannak, akik nem tudják, hogy amiről írtak, az sebességkorlátozó tábla. Csak szám van rajta, de a mértékegység, értelemszerűen, nem kilométer, hanem kilométer per óra.

Persze, hogy egyik irányba nőnek, vissza irányba csökkenek az általad km-jelző táblának nevezett, az 5-ös válaszban, helyesen, útszelvény jelző tábláknak nevezett táblákon levő számok.

Ha a boltba megyek, a házszámok egyre nőnek, ha hazafelé jövök a boltból, akkor egyre csökkennek.

Mivel a páros számozású házak oldalán van járda, ott járok. Ha a boltba megyek, akkor, például, a 48-as után az 50-es, az 50-es után az 52-es házszám következik. Ha a boltból, vagy az előtte levő buszmegállóból hazafelé jövök, akkor a fenti írt szakaszon az 52-es után az 50-es, az 50-es után a 48-as házszám következik.

Csak, veled szemben, ez nem lep meg. Lehet azért, mert domb aljánál lakunk. Ha a dombon álló templomba megyek, akkor folyton emelkedik az út. Ha hazafelé jövök, akkor pedig folyton lejt. Ilyen tapasztalat után nem lep meg, ha az egyik irányba egyre növekvő számozás, szembe irányba egyre csökken. Bizony, ha olyan irányba haladsz, akkor a 6-os után 5-ös is következhet. Ezen bizony csak a 9-es válaszban írt módszer segít: fordulj vissza, haladj ellentétes irányba!

2018. nov. 10. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!