Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kerékpár utánfutót házilag,...

Kerékpár utánfutót házilag, de hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kerékpár utánfutót szeretnék építeni házilag s érdekelnek a vélemények mielőtt elkezdem.

Mivel nincsenek hegesztési eszközeim, arra gondoltam, dexion szárakból építem. Az tetszőleges méretekre darabolható, és csavarozással összerakható.

Másik lehetőség szögvasból építeni, fűrészelni nehezebb és furkálni is kell, és nem lehet csavarozáskor egyel arrébb csavarozni ha valami nem stimmel, csak ha ott is kifúrjuk.

Felmerül még hogy alumíniumból készüljön, de ott meg nagyobb a lopás esélye.

Mivel nagy terhet nem vinnék vele, nem muszáj bivaly erősnek lennie, ugyanakkor követelmény lenne hogy álló helyzetben rá lehessen ülni. Ezért adja magát a kéttengelyes forgózsámolyos kivitel. Vajon mennyire szól bele ebbe a rendőr?

A csatlakozást mindkét végén gömbcsuklóval képzelem el, ez az út egyenetlenségeit kiegyenlítené.

Keréknek nem nagy kerékpár kereket képzeltem el, hanem vagy kisgyerekkerékpár kereket, vagy rollerkereket. Vajon mi az elönyösebb, ha a kerék a szerkezet alat van, megemelve ezzel akár fél méterre is az utánfutó alját, vagy inkább két oldalt legyen? Forgózsámoly esetén lehetne akár nyergesvontató kivitel is. Felmerül még forgózsámoly helyett az önbeálló kerék is.

Vélemények?

2018. okt. 18. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Menetet csőre vágni tudsz? Mert el bírnék képzelni csővázat is, idomokkal összerakva.
2018. okt. 18. 15:30
 2/5 D. Brasco ***** válasza:
A véleményem az hogy forgózsámoly meg ilyen szögvasból való rollerkerekes tákolás helyett üsd fel a netet azt rendelj egy készet!Van kismillio féle meg kb 150-160euroert mar kapni!Ennyiből az a gányolás sem jönne ki amit tervezel,amit rendelsz meg legalább biztosan működőképes lesz ....meg tutira tartósabb is....es nem utolsó sorban normalisan használható!
2018. okt. 18. 15:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Egyes, vízcsőre gondolsz? Be tudok szerezni csőmenetvágót, így nem lehetetlen. 4 aggályom van ezzel:

1. vízcsőből elég nehéz lenne maga a szerkezet, súlyra.

2. nehezebb falakat szerelni rá, főleg oldalfalakat. Szögvasnál is macerás furkálni, a dexion viszont egyenesen adja magát.

3. az összeillesztő idomokba hogy fúrok menetet? Ahhoz menetfúrót beszerezni nehézkesebb.

4. Esetleg kész idomok beszerzésére gondolsz? Ha igen azt honnan, mire gondolsz?

Ugyanakkor elgondolkoztam ezen valami vízcsőnél kisebb átmérőre, netán a menetvágás helyett inkább vékonyabb cső vázzal ami az idomokra ráhúzható majd keresztbe átmenő csavarokkal rögzíthető.

Jó kérdés, az eddig felsoroltakból mi az előnyösebb?

2018. okt. 18. 15:44
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Lof**zt! Ezt a kokányt felejtsd el!csináltasd meg valakivel aki tud hegeszteni és a legfontosabb!!:csinált már hasonlót legalább.A forgozsámolyos megoldást autó után el kell felejteni.Ezek után pedig ami még egy fontos dolog:ezt lepapíroztatni több lessz mint a gyártás.Sok sikert 😀😀
2018. nov. 12. 12:36
 5/5 anonim ***** válasza:

4-es szerintem bicikli után köthetőre gondolt,nem autó utánira.

Kérdező: Dexionból ha a lemez L-alakúra gondolsz az nem jó, annál merevítéseket kellene tenni,mivel az csak hosszirányú terheléseket bírja igazán jól. A csavar se az igazi, ezekből a vékony lemezes polcelemkből a hőtágulás+rezgés miatt kilazulnak.

Szerintem ha veszel műszaki vascsövet, vékony falút (az könnyű),meg veszel egy olcsó kínai invertert, pl a gruppin,olcsóbban kijössz. A vascsőre meg hegeszthetsz anyákat, és azokhoz hozzácsavarozod a lemezt, pl OSB-t.

2020. máj. 17. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!