Milyen szabályok vonatkoznak a "megállni tilos" és a "várakozni tilos" táblára?
Állandóan keverem a szabályaikat, nem tudom, hogy hol lehet kiszállni és ott hagyni a kocsit..stb Remélem nagyjából értelmezhető a kérdés.
A válaszokat előre is köszönöm!
Kiszállni és otthagyni egyiknél sem!
Az X-nél vagyis megállni tilosnál egyáltalán nem állhatsz meg csak forgalmi okokból....
A másiknál megállhatsz amíg apu-anyu-gyerekek kiszállnak/beszállnak az autóba.
Anno én még így tanultam:
a megállni tilosnál megállni sem szabad
a várakozni tilosnál a folyamatos ki- és beszállás, ill. ki- és berakodás időtartamára szabad megállni.
"a) „Megállni tilos” (60. ábra); a tábla azt jelzi, hogy - a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve - megállni, valamint várakozni tilos;
b) „Várakozni tilos” (61. ábra); a tábla azt jelzi, hogy várakozni tilos; a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán levő felirat jelezheti, hogy a várakozási tilalom a járművek meghatározott körére nem terjed ki;"
"d) Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg - ha a vezető a járműnél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás.
e) Várakozás: járművel a megállásnál hosszabb ideig történő egyhelyben tartózkodás."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!