Tetőcsomagtartón történő szállítás esetén mi számít oldalirányú túlnyúlásnak?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy oldalirányba nem nyúlhat túl a rakomány, de mi az oldal pontos definiciója?
A tükör beleszámít vagy sem?
Tükörrel a kocsi gépkönyve szerint 202cm, tükör nélkül 177cm a szélesség.
160x200-as ágyrácsot és matracot vinnék, amik a tetőcsomagtartóm kialakításából fakadóan keresztben rögzíthetők könnyedén.
2018. okt. 4. 13:08
1/5 anonim válasza:
A túlnyúlás az autó szélességéhez viszonyított. A tükör nem számít bele. Ha a 200-as rácsot és matracot keresztben teszed az autó tetejére, elég furcsán fognak rád nézni, azonkívül nagyobb a felület, aminek a légellenállással meg kell birkózni.
2/5 anonim válasza:
Nyilván egy egytükrös Ladához îrták a szabályt, de ahhoz azért nem kell sok, hogy józan ésszel is belásd: érdemesebb a tükrök nélkül számolni azt a szélességet, mert te azt a dimenzióját szoktad meg a kocsidnak. Ha pont belóg egy ág vagy rosszabb esetben egy gyalogos nyújtogatja a nyakát, akkor elég csúnya baleset vagy legalábbis kár lehet belőle.
4/5 anonim válasza:
Bár a 200 cm-ért velószínűleg nem fog kiszedni a rendőr, egy platós furgon is van olyan széles,
de azért simán beszophatod, hogy megszokásból személyautósan mész aztán felakadsz valahol :)
Én a helyedben megoldanám a hosszában rögzítést.
Pl fordítsd fejtetőre az ágyrácsot, úgy jobban felfekszik.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Végül hosszában rögzítettem.
A TC egyik cikke szerint tükörrel együtt értendő a szélesség:
2018. okt. 5. 09:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!