Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Volt már valaki utánképzésen?

Volt már valaki utánképzésen?

Figyelt kérdés
Jogositványomat csak utánképzés után kaphatom vissza. Szeretném tudni mi vár rám kb. Újra kell vizsgáznom?

2018. szept. 24. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Ismerős volt egy baleset miatt. Igen, újra kell ės szigorúbban figyelnek mindent mint anno a suliban. Nah meg neki pestre kellett menni, ahol kb sohasem járt előtte. (Am megcsinalta elsőre)
2018. szept. 24. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy miért vették el? Nem mindegy, hogy a pontok gyűltek össze vagy ittas vezetés stb..
2018. szept. 24. 17:29
 3/10 A kérdező kommentje:

Hátha érdekel valakit a téma ezért leírom

Enyhe ittas vezetőként (6 hónapra veték el a jogsim) mentem a feltárásra. Első körben volt egy 40 perces probavezetés a városban. Oktató az elején kijelentette nem vizsgázom tehát nem kell parkolni stb. Őszintén nem sikerült a legjobban sok hibám volt nagyon izgultam. Után következet a Kresz teszt 66 kérdésel. Itt is közölte az oktattó ez nem vizsga, ha nem értük el a szükséges ponthatárt még nem buktunk el. Kresz jól sikerült 100 bol 91 pontott gyüjtöttem be. Legvégén egy alap kérdez felelek egy pszichológusal majd ő közölte velem, hogy vizsgáznom nem kell, de 2 programra el kell menem ( 2x 6 óra ill 1x 7 óra) Csekk befizetése után tudtam igyényelni a programokra a dátumot.

2018. szept. 26. 17:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Én elég régen voltam ilyenen, de akkor úgy volt, hogy bementem az NKH-hoz feltárásra. Ott egyből kaptam egy csekket egy kisebb összegről. Amikor azt befizettem, akkor már elkezdtek beszélgetni is velem.

Volt kresz teszt kitöltés, beszélgetés pszichológussal meg városi sétakocsikázás egy ki.aszott flegma oktatóval. Ezek alapján döntötték el, hogy melyik csoportba ($$$) fogok kerülni. És itt meg is kaptam a másik jóval nagyobb összegű csekket.

Ezt is befizettem, és jelentkeztem magára az utánképzésre. Akkoriban havi egy indult, de kb. 2-3 foglalkozást jelentett. Alkalmanként 3-4 órát voltunk együtt a többi 15 szerencsétlennel aki szerette volna visszakapni a jogosítványát. Mindenki elmesélte, hogy vele mi történt és mit fog tenni, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő, blablabla!

Persze, többen ezekre az órákra is autót vezetve érkeztek!!

A legvégén megkaptam az igazolást, hogy végigültem ezt a méregdrága "tanfolyamot" és elmehettem az okmányirodába a jogsimért.

*Egy jó tanács:

Az okmányirodában a kishölgy majd azt mondja, hogy fizetned kell az új jogosítvány előállításáért! Ez baromság! Mondjad neki, hogy ő is menjen el egy utánképzésre, mert hülyeségeket beszél.

Feltéve, hogy a jogsid még nem járt le, akkor ugyanazt kell visszakapnod amit anno bevontak! Ingyen!

2018. szept. 28. 22:43
 5/10 tete0123 válasza:
Kérdező. Feltudom veled venni a kapcsolatot. Nekem is kell menni sajnos utánképzesre. S pontosan mi hogy volt az utánképzesen
2018. okt. 17. 21:44
 6/10 anonim válasza:
Én ma fejeztem be ezt az egészet, habár már májusban elkezdtem. Azt nem írnám le hogy mi miatt köteleztek az utánképzésre, nem lényeges a kérdés szempontjából. Utánajártam amennyire csak tudtam hogy mi is lesz ennek a menete, azonban amikor először mentem a Mozaik utcába (bp-i lévén), már szinte mehettem is haza, lévén időpontot kell egyeztetni amikor felveszik a részletes adatokat, ezt az időpontot telefonon keresztül is lehetett volna kérni. A második alkalomkor rögzítették az adatokat, befizettem a feltárás díját és megkaptam az időpontot is rá, ami lehetett volna már a következő héten is, de én alaposan fel akartam készülni, úgyhogy csak egy hónappal későbbre kértem az időpontot. A Kresz-re sokat készültem, könyvet olvasgattam, online teszteket töltöttem ki. Eljött a feltárás napja, ami persze ugyanitt volt a Mozaik utcában, kilenc órára volt időpontom, , itt egy nagyon szimpatikus úriember (a nevét sajnos nem tudom, 60 körüli szemüveges ember) részletesen elmondta hogy mi is ennek a menete, mi várható a mai napon. Többen voltunk a váróteremben, de nem mindenki a feltárás miatt jött, voltak akik a korábbi feltárás alapján nem megfelelő KRESZ teszt eredményt értek el, és azoknak újból kell próbálkozni, valódi feltárást csak egy másik srác meg én csináltunk, nemsokára szólítottak is minket a KRESZ-re, ahol az előző szimpatikus úriember elmondta a tudnivalókat a dologról, egy érintőképernyős monitor segítségével kb. 60-65 kérdésre kellett válaszolni, én 100 pontból 92-t értem el, meg is lepődtem, mert rosszabbra számítottam. Ezután kis várakozás után a másik srác vezetni ment, engemet meg a pszihológus szolított, aki megnézte a papírjaimat, feltette az ilyenkor szokásos kérdéseket, ez kb. 10-12 percig tartott, ismét egy kis várakozás és mehettem vezetni, ami egy öreg Suzuki Swift volt, nem ment túl jól, háromszor is lefulladtam, ez kb. 20-25 percig tartott, majd vissza az épületbe, végül szólítottak, ahol a szimpatikus úriember elmondta hogy a KRESZ jól sikerült, a vezetés nem annyira, és ezért a II-es programba osztott be, ami vezetésből és forgalmi vizsgából áll, mivel volt nálam elegendő pénz, ennek a díját azonnal be is fizettem a lenti pénztárban, és ezután közölték hogy küldjek egy orvosi papírt a megadott email címre, ami alapján tudható hogy alkalmas vagyok a vezetésre, ez is megtörtént, majd az oktatóval nemsokára felvettem a kapcsolatot, vezetgettünk. A befizetett összegért 7+1 órát lehet vezetni, de én ezt kevésnek éreztem, így jó pár különórát vettem tőle (nem ingyen persze), és eljött az első forgalmi vizsga, amin meg is buktam, nem vettem észre egy mindkét oldalról behajtani tilos táblát a Vörösvári úton, ismét egy kis gyakorlás, ma a második próba a forgalmi vizsgával, és ez szerencsére már sikerült. Igazolást nem kaptam, mert azt már elektronikusan küldik meg az adott kormányhivatalnak, mondta a vizsgabiztos hogy 4 nap múlva mehetek a jogsimért, de mivel a büntetésemből van még pár hónap, úgyhogy annyira még nem kell sietnem :) Kb. ennyi az én utánképzéses sztorim.
2018. nov. 27. 17:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én történetem: elmentem feltárásra, ez az elején egy felmérés, KRESZ vizsgakérdésekből és vezetési próbából áll, valamint egy rövid pszichológusi beszélgetésből. A KRESZ felmérésen 100 pontot lehet elérni, ha 85-nél kevesebbet ér el valaki, annak újra kell vizsgáznia KRESZ-ből, olyan csoportba sorolják. Aki a vezetési próbán nem nyújt kellő teljesítményt, az a vezetésből fog vizsgázni és annak megfelelő foglalkozást kap. Ez a két vizsgaköteles program van, a többi nincs vizsga. A KRESZ felmérés és a vezetés, valamint a rövid pszichológusi beszélgetés egy délelőtt alatt megvan. Pszichológus általános kérdéseket tesz fel, mennyi kávét iszol, dohányzol-e, volt-e valamilyen betegséged, foglalkozásod, stb. Aztán a következő időpont már a foglalkozásra szól, amire besorolják az embert.

Én a felmérési napon jól teljesítettem. Mivel közúti baleset miatt vették el a jogsim, így a IV. csoportba kerültem, ami 25 óra pszichológusi csoportfoglalkozás: hétfőtől-péntekig minden délután mentünk a többiekkel, tehát 5 nap alatt elvégeztük. Ezen a programon vizsga nincs, aktívan részt kell venni a csoportfoglalkozáson. Titoktartási kötelezettség van. Egyébként egész jó hangulatú volt. Általános dolgokról beszélgettünk a foglalkozások bevezetőjeként, amik szintén hasznosak és tanulságosak is voltak. Egyébként mindenki elmesélte a történetét: mi történt, mennyi időre vették el a jogsiját, mikor történt, mikor kapja vissza. Az egész csoportban 11-en voltunk. Ami lényeges hogy nem szabad egy napot sem hiányozni és pontosan kell érkezni minden foglalkozásra. Ugyanabban az időpontban kezdtük el minden délután és ugyanakkor fejeztük be. Ezután megküldik az igazolást elektronikusan és kb 3 nap után lehet menni a jogsiért, vagy ha még nem telt le az eltiltás, akkor majd azután. Mert az eltiltás alatt is elvégezhető, nem kell megvárni a végét. Egyébként nekem összesen utazássokkal kb 200 ezer forintomba került, szóval szerintem nem olcsó. Bár ez relatív. Egy biztos, sosem fogom elfelejteni: volt egy (jó) hangulata (is).

2019. aug. 27. 16:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Szóval a csoportfoglalkozások egész jó hangulatúak voltak. Nyilván az ember örül, ha nem kell ilyenre mennie. Ha pedig igen, akkor örül ha mielőbb túl van rajta. Persze, ez érthető. De azért így összességében, visszagondolva, volt egy jó hangulata is.
2019. aug. 27. 16:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Természetes, hogy senki sem kívánja. De azért ebben a rosszban van valami jó is, hasznos is. Számomra legalábbis volt.
2019. aug. 27. 17:02
 10/10 Levi2688 válasza:
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, én nyáron követtem el egy halálos balesetet, az anyós ülésén ülő személy sajnos meghallt. Én vezettem, 5 én ültünk az autóba, de mi csak megsérültünk. Alkoholos n vezettem de nem volt sok bennem, azóta még nem vonták be az engedélyemet. Az lenne a kérdésem hogy milyen esetekben kell utankepzest tenni ha bevonjak az engedélyt???, ez az elsö hogy ittasan vezettem és nem vagyok friss jogsis, tárgyalás még nem volt tehát tudni szeretném mire szamithatok
2020. ápr. 6. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!