Jó tanácsok vezetéshez?
4 éve van jogsim, de igazából soha nem vezettem.
Ma végre lehetőségem nyílik egy üres parkolóban gyakorolni kicsit, hogy legalább az alapok eszembe jussanak.
Akarok majd venni pótórákat természetesen, mielőtt kimegyek a forgalomba, de nem szeretnék egy vagyont ott hagyni az oktatónak, mert előröl kell kezdenem... (Nyilván, ha nagyon nem fog menni, akkor muszáj lesz.)
Tehát a kérdésem: hogy is kell vezetni az autót tulajdonképpen? :-)
Ez tipikusan olyan dolog, amit nem lehet írásban átadni.
Ha van konkrét kérdésed, arra tudok válaszolni.
Azt javaslom, keress egy barátot, családtagot, stb. aki rutinos sofőr és akivel el tudsz menni vezetni. Ha nincs ilyen, akkor marad az oktató.
Ha Somogyban laksz akkor én segítek, ha nem akkor én kiestem, de bizonyára sok ismerősöd van, kérd meg őket, hogy eleinte csöndes forgalommentes helyen, az elindulást, le majd fel kapcsolást ismét vegye át véled, majd egyszer, kb. 1-2 nap itán jöhet a mélyvíz, csúcsforgalomba menjetek ki.
Én is így kezdtem, foftam nagyon, "juj csúcsforgalom" szüleim nem mertek mellém ülni, muszáj volt uncsitesóm apukáját megkérni, hogy üljön mellém, ő meg mondta, hogy "ma délután 15:45-re vár és majd vigyem el ide-oda" azóta a csúcsforgalom és a dudálás a stressz szaga a kedvencem, jó érzés ha körülöttem mindenki ok nélkül vagy tán okkal ideges a másikra "mé nem mész má át a piroson gee" én meg ezeket tudom ignorláni. Tök jó.
Kébyelmes, laza ruházat, cipő, beállítod a szükséges dolgokat (ülés, tükör).
Gondolom ott lesz az autó tulajdonosa, ő tud segíteni, ha kérdésed lesz, de néhány szokatlan perc után visszatérnek az emlékek is (mit mondott az oktató, hogyan kell csinálni), ami nem egyenlő a gyakorlattal - azért gyakorolsz.
Köszönöm a válaszokat!
Nem Somogy megyei vagyok, de azért köszönöm! :-)
Párom jön egyébként velem, ő nagyon jól vezet.
Konkrét kérdésem, ami így hirtelen eszembe jutott, hogy a két oldali tükörben mit is kell látnom? Tudom, bugyuta kérdés, de nem emlékszem, hogy hogyan célszerű beállítani.
Rendben, köszönöm!
Még egy nagyon idióta kérdés: mikor is fullad le az autó? Párom mellett sokat ülök, de ő sose fullad le, aztán így még sose jutott eszembe megkérdezni.. (Most elment itthonról, nem tudom megkérdezni, majd ha hazaért őt is megkérdezem.)
(Ígérem, hogy ilyen szerencsétlenkedve nem fogok forgalomba menni, csak valahogy fel kell elevenítenem a dolgokat.)
Akkor fullad le, ha a terhelés sokkal nagyobb, mint a motor pillanatnyi nyomatéka.
Leggyakrabban akkor fordul elő, ha a kuplungot túl gyorsan engeded fel, illetve még akkor, amikor megállás előtt elfelejted benyomni a kuplungot.
Van egy ismerősöm, aki rendszeresen 3-asba váltott egyes helyett, így ő induláskor gyakran lefulladt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!