Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mik ezek a kunyhóféleségek az...

Mik ezek a kunyhóféleségek az út mentén?

Figyelt kérdés

Egy helyen épp ma láttam hasonlókat, de sohasem tudtam, hogy valójában mi a céljuk. Egy régebbi magyar filmben is láttam ilyeneket, ez van a képen is: [link]

Először arra gondoltam, hogy valami primitív hófúvás ellen lévő "akadályok". De őszintén fogalmam sincs, hogy mik lehetnek. Valaki tud erről valamit?

2018. aug. 28. 22:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jó az első gondolatod! Télen nem így voltak/vannak beállítva
2018. aug. 28. 22:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hoakadalyok, nyari 'tarolo' uzemmodban. Telen egymas melle helyezik oket, eleg hatekonyan akadalyozzak meg hogy a hofuvas betemesse az utat.
2018. aug. 28. 22:33
 3/8 A kérdező kommentje:
minek a tárolására használták? Valami mezőgazdasági munkákhoz? (vetőmagok pl?)
2018. aug. 28. 22:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
felreerted: magukat a hoakadalyokat taroljak igy, egymasra pakolva. telen egymas melle, sorban teszik fel, mint egy keritest.
2018. aug. 28. 23:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tároltak benne. Nyáron, amikor nincs rá szükség, akkor is a helyükön maradnak, csak így, ahogyan a képen látod. Nem zavarja a mezőgazdasági munkát.

Télen az úttal párhuzamosan sorakoznak, s a hóátfúvást akadályozza meg. Tehát azt, hogy a már korábban leesett, a földeket borító havat felkapja a szél, ne az utat borítsa be.

2018. aug. 28. 23:31
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom Ti hol laktok, hogy ott hagyják nyárra is :D

Erre felé felszedik amint eláll a havazás különben a bennszülöttek azonnal felszednék őket tüzelőnek!

2018. aug. 29. 01:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Azért, mert ezeket inkább tőlünk nyugatra használják... Nálunk a sárga hálót feszítik ki inkább, amit aztán elbontanak és elvisznek
2018. aug. 29. 07:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Régen ilyenek voltak Mo-on is, fából, később sűrű drótból. A műanyagháló egy újabb kori találmány.

Télen a szántóföldre vannak rakva, az úttól megfelelő távolságra. Aztán tavasszal kiviszik az út szélére, hogy a földművelést ne zavarja. Mostanában már inkább beviszik a telephelyre, mert nem olyan nehezek, mint a régiek, és így bent jobb eséllyel megmaradnak.

[link]

2018. aug. 29. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!