Mik ezek a kunyhóféleségek az út mentén?
Egy helyen épp ma láttam hasonlókat, de sohasem tudtam, hogy valójában mi a céljuk. Egy régebbi magyar filmben is láttam ilyeneket, ez van a képen is: [link]
Először arra gondoltam, hogy valami primitív hófúvás ellen lévő "akadályok". De őszintén fogalmam sincs, hogy mik lehetnek. Valaki tud erről valamit?
Semmit nem tároltak benne. Nyáron, amikor nincs rá szükség, akkor is a helyükön maradnak, csak így, ahogyan a képen látod. Nem zavarja a mezőgazdasági munkát.
Télen az úttal párhuzamosan sorakoznak, s a hóátfúvást akadályozza meg. Tehát azt, hogy a már korábban leesett, a földeket borító havat felkapja a szél, ne az utat borítsa be.
Nem tudom Ti hol laktok, hogy ott hagyják nyárra is :D
Erre felé felszedik amint eláll a havazás különben a bennszülöttek azonnal felszednék őket tüzelőnek!
Régen ilyenek voltak Mo-on is, fából, később sűrű drótból. A műanyagháló egy újabb kori találmány.
Télen a szántóföldre vannak rakva, az úttól megfelelő távolságra. Aztán tavasszal kiviszik az út szélére, hogy a földművelést ne zavarja. Mostanában már inkább beviszik a telephelyre, mert nem olyan nehezek, mint a régiek, és így bent jobb eséllyel megmaradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!