Szerintetek lehetséges, hogy nincs feloldó tábla?
Lakott területen belül kint van egy sebességkorlátozó tábla.Ugyanezen az úton,ha visszafele jövünk,akkor viszont a visszaúton nincs kint a feloldó párja,de teljesen logikátlannak tartom,hogy az egyik sávban megmaradjon a korlátozás,amíg a másik sávban nincs.
Egész eddig nem foglalkoztatott a kérdés,most viszont bajban vagyok,mert látott a traffi,és ha tényleg nincs feloldva,akkor buktam.(Régi típusú mutatós óra szerint 55-tel mentem,de az digitális műszernél 50,szóval ha fel van oldva a sebességkorlátozás,akkor nincs gáz)
Szerintetek mi a helyzet? Ha megbüntettek,akkor mennyire számíthatok minimális túllépés esetén? 15ezer?
Rengeteg olyan hely van, ahol eltérő a két irányban a sebességkorlátozás.
30-as korlátozás volt?
Közigazgatási bírság +15 km/h-s túllépéstől jöhet, 30 ezer a legkisebb büntetési tétel.
(Ha megállítanak a rendőrök az más, az szabálysértés, azt már kisebb túllépés esetén is adhatnak)
Az út jól belátható,egyenes,majd ahol átvált kanyargósra ott kezdődik a korlátozás. Másik irányból amint megszűnik a kanyargás,és visszavált egyenesre semmi nem oldja a korlátozást,csak kb. fél kilóméterrel arrébb a lakott terület vége tábla.
30 ezer nagyon sok... (ha nem úszom meg,akkor éhezni fogok :D )
Tévedésben élsz. A lakott terület / lakott terület vége nem oldja a sebességkorlátozást. Azt csak a feloldótábla és a kereszteződés oldja.
Egyébként hol van ez és mennyi a limit?
Ezen a az oldalon meg tudod nézni hogy mennyire számíthatsz: [link]
De pl ha 50-es táblánál mentél mondjuk 64-el, azért még nem büntetnek.
Köszi a válaszokat.
5# válaszoló,miért ne oldaná a lakott terület vége tábla a korlátozást?
"miért ne oldaná a lakott terület vége tábla a korlátozást?"
Leírtam, hogy miért.
Inkább te írd le, hogy mi alapján oldaná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!