Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mezei utakon motorozni illegális?

Mezei utakon motorozni illegális?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek mindenféle gabonatáblák mellett motorozni, de akárhányszor találkozom valami autóval vagy traktorral félek, hogy rám szólnak, hogy mit keresek én ott.

Tulajdonképpen birtokháborításnak számít ha ilyen helyeken motorozok, vagy ezért senki nem szól?

2018. aug. 21. 12:58
 1/6 D. Brasco ***** válasza:
Ha közűtnak minősül akkor azt csinalsz ott amit akarsz....ha maganterulet akkor viszont nyilvan rad fognak szolni es jogosan!
2018. aug. 21. 13:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Magánterületek útjain tilos (lenne). Hogy a határba mik a magan földrėszek? Nah az nem mindig egyszerű. Rendszerint a köztrs (területek közti út) nem magán A határba a földutakon,erdei utakon (ahonnan nincs kitiltva a motoros autós forgalom)ott lehet,senki nem szól.

Termėszetesen jogsi legyen ahogy a moci is rendben kell legyen. A jard ott is büntethet.

2018. aug. 21. 13:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Legálisan motorozok, és nem szoktam oda menni ahova kiírják, hogy ne menjek. Ezért kérdeztem azt, hogy mi van ott, ahol nem írnak semmit.
2018. aug. 21. 13:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Ott mehetsz bármikor!
2018. aug. 21. 13:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Magánterületre nem mehetsz be, csak a tulajdonos engedélyével.

Kiírni pedig nem kell sem azt, hogy közterület, sem az, hogy magánterület, szabad, vagy tilos.

A szántóföldek útjai akkor sem arra valók, hogy ott motorozzanak, ha nem tilos.

Ha a szabályokhoz akarsz ragaszkodni, akkor keríts egy térképet az illető helyről. Ha a kérdéses rész útként szerepel rajta, akkor a szántó gazdája mérges lehet, de jog szerint nem tavarhat el.

Osztrákoknál látok olyan táblákat, amelyek szántók, ültetvények között halad. Ezek nem magánutak rend szerint, de tábla mutatja, hogy csak gyalogosan és kerékpárral szabad ott közlekedni, illetve az ott dolgozók a járműveikkel. Ami lehet személykocsi is, de más mezőgazdasági gép is.

Itthon nem találkoztam ilyennel. Pedig nem ártana, mert sok vitát meg lehetne vele előzni.

2018. aug. 21. 13:18
 6/6 eddiboy ***** válasza:
53%
Oda nem hajthatsz be, ahol tábla jelzi, hogy behajtani tilos és/vagy maganterület. Mindenhova máshova igen.
2018. aug. 22. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!