Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autóvezetési gyakorlat nektek...

Tele kérdése:

Autóvezetési gyakorlat nektek milyen volt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég elkezdtem az autóvezetést gyakorlatban az oktatóval.Első két órát egy nagy parkolóba töltöttük,ahol alig volt pár autó meg néha pár gyalogos.Életembe nem vezettem ezelött.Egyes,kettes fokozatba mentem elöszőr megfordulás tolatás.Tegnap pedig a következő órákon már kimentünk a forgalomba,nem is ilyen kisebb utcákba vagy valahol,hanem egyből egy főútra.Hát eléggé gáz volt.Aztán visszamentünk a parkolóba,mert az oktató szerint is gáz volt,én meg eléggé elkeseredtem.Másnak is volt ilyen,vagy hányadik órában mentetek ki a nagy forgalomba?

2018. aug. 10. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
nagy parkolóba pár kör aztán kb 30 perc után irány a város.
2018. aug. 10. 17:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Tehát csak én vagyok ilyen,hogy 2óra vezetés után bénázok a nagyfogalomban,mikor életembe nem vezettem ez elött?
2018. aug. 10. 18:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Én 5-6 órát vezettem a tanpályán, akkor minden alapot nagyon begyakoroltunk, de én úgy mentem vezetni, hogy semmit nem tudtam róla, teljesen 0-ról indultam. És csak utána mentünk forgalomba, és akkor is csak kisfogalmú, külvárosi részen. Utána autópályán, országúton vezettem, és csak utána belvárosban.
2018. aug. 10. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Abszolút nem vagy béna!!!!!! Teljesen rendbe is van amit írtál és ne keseredj el! Nekem valamiért nagyon jól ment az elejétől,de miután a kötelező órák felét átléptem az oktató csak a fejét fogta,hogy mi a fenét csinálok??!! Néha én se igazán tudtam,mert a legelső órán nem produkáltam olyan hibákat. De a lelkesedésem soha egy pillanatra nem lankadt :D Azon se keseregj ha plusz órákra lesz szükséged úgy mint a nagy többségnek mert az a 30 óra...... Csak pozitívan végig és bizz magadba

2018. aug. 10. 18:39
 5/8 Beviz Elek ***** válasza:

Még a régi, rutinvizsgás rendszerben tanultam. Az első órán mentem pár kört a rutinpályán, a 2. órán kint a városban kocsikáztunk, majd hazavittem magam. Igaz, előtte is vezettem már.

A párom teljesen 0-ról indult, az első alkalmakkor elhagyatottabb utcákban gyakoroltunk, kb 5 óra után mentünk a városba, de neki sem ment túl jól. Kb 20 óra után egyben levezetett 200km-t ismeretlen utakon (autópálya nélkül).

Szóval ne pánikolj pár óra után, nem megy ez egyik percről a másikra.

2018. aug. 10. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Elég elterjedt mostanában az a módszer, amit az oktatód is csinált.

Bevezető gyakorlás egy forgalom mentes placcon, majd irány a forgalom... látta, hogy az még nem megy, ezért vissza mentetek a placcra.

Az teljesen természetes, hogy a vezetés tanulásban lesznek nehézségek, sőt, sokszor lesznek nehézségek, mert folyamatosan jönnek a nehezebb feladatok, kényszerítve van a tanuló, hogy figyeljen, jó döntéseket hozzon.

2018. aug. 10. 19:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem te vagy a béna.

Az autóvezetés egy összetett dolog, nem lesz senki azonnal versenyző szinten. Ha nulláról kezdtél akkor általában még az alap 30 óra sem szokott elég lenni, inkább 1,5-2-szeres idővel lehet számolni.

Én nagyjából 20 óra után voltam ott, hogy nem fulladok le, és 30 körül már úgy-ahogy tudtam a külső dolgokat figyelni. 40 óra környékén volt, hogy már relatív finoman váltok, indulok, de még akkor is voltak bajok, sávtartás, irányjelzők lemaradása és egyebek.

És még így 50 óra meg vizsga után is azt mondom, hogy sehol nem tartok. Ha meglesz a jogsim, lesz kocsim akkor tuti hetekig csak kisebb forgalmú, "könnyebb" utakat fogok választani és utána szoktatom bele magam a komolyabb forgalomba.

2018. aug. 10. 20:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom valaszaitok,igzabol gondoltam en hogy ket ora utan nem fog menni a forgalom.Szerintem valtas,gyorsitas jol mgy,csk ugyerzem hogy sok voét ez egyszerre egyik nap csak szinte gurultunk masnap mar kinti tablak,mas autok stb. Az biztos hogy gaz volt nagyon neztek az autoba,mert volt ahol lassitotam a foglmt.Nade eddig kresz,eu vizsga lsore,remelem belejovok.
2018. aug. 10. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!