Ha ma veszek egy megye matricát az meddig érvényes?
2019.07.28-ig? Tehát attól a naptól számolja az 1 évet, amikor megvettem?
Illetve, ha 2019 január 1-én veszem meg, akkor valóban 2020 január 31-ig lesz érvényes?
Sajnálom, ha valakit megbotránkoztatok ezzel a kérdéssel. Értelmes válaszokat előre is köszönöm!
Ha ma veszed meg, akkor 2019 január 31-ig érvényes.
Ha 2018. december 31-én veszed meg, akkor is 2019. január 31-ig lesz érvényes (Mj: nyilván decemberben már semmiképp sem éri meg megyei matricát venni, ha a következő évben biztosan fog kelleni. Akkor már egy 30 napos kb ugyanannyiba kerül, aztán januárban megveszed a megyeit. December végén meg elég a 10 napos is).
Igen, ha 2019 január 1-én veszed meg, akkor 2020 január 31-ig lesz érvényes.
Nem, az adott évre szóló éves matrica mindig a következő év január 31-ig érvényes.
Tehát ha most veszed meg, akkor is csak 2019. 01. 31-ig használhatod.
"Éves autópálya-matrica
Az év első napjától a következő év január 31. napjának 24. órájáig érvényes, és csak vásárlás időpontjától biztosít úthasználati jogot, visszamenőlegesen nem."
5 megyei matrica kellene. (SzSzB, Hajdú-Bihar, BAZ, Heves, Pest) Ez személyautóra 25000 Ft. És 5 hónapig tudnád használni. (szept, okt, nov, dec, jan)
Országos havi matricáből 4 db kéne (januárban már vehetsz megyeit), az 19120 Ft.
Tehát így valóban a havi matricákkal jársz jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!