Van esélyem bárhogy megúszni ezt a parkolási bírságot?
Áruszállítóként dolgozom, és a héten megbüntettek 6350 forintra mert lejárt a rakodótárcsám.
Mikor már rárakta az őr a büntetést indítottam egy parkolást, de az az sms jött vissza 2x is,hogy sikertelen a parkolás, harmadjára lett sikeres, ami 1 perccel túlcsúszott az 5 percen.
Írtam egy e-mailt amiben kértem,hogy vizsgálják meg az esetet, elküldtem a screen shotot is amit a telefonom visszaküldött,hogy sikertelen a parkolás.
Aztán utána olvastam, hogy folyamatos rakodás esetén sem büntethetnek elvileg.
Ugyan már nem rakodtam, de pont abban a percben léptem ki amikor fotózott az őr, szinte biztos,hogy rajta vagyok a fotón, a kocsi előtt állva (tehát nem az üzlet ajtajából kilépve).
Ezúton van esélyem bemagyarázni a folyamatos rakodást?
Sajnos annyira nem voltam észnél,hogy a fotó készítése előtt lekapjam az ablakból a csomagot, pedig lett volna rá időm ha azonnal kapcsolok.
Harmadik lehetőség, egy belvárosi kis utcában történt az eset, ami építési munkálatok miatt zsák utca.
Én pedig forgalommal szemben hajtottam be, és forgalommal szemben is parkoltam le, ergo szabálytalan volt a parkolásom ami tudomásom szerint szintén nem büntethető.Legalábbis azt már több parkolóőr is mondta nekem,hogy mivel forgalom elől elzárt területen/járdán,biciklisávon parkolok ő nem büntethet, csak a közterületesek.
Hogy ez a forgalommal szemben való parkolásra is igaz e, nem tudom.
Ezek közül van bármelyikre is esélyem, vagy szerintetek nem állja meg a helyét?Ha nem, miért?
Igen, a gerinc az fontos, arra költsél, én is dolgoztam rakodóként én mindig úgy parkoltam ,hogy ne zavarjak senkit és előtte jegyet is vettem engem nem érdekelt ha 400 méterről kellett vinnem az árut( betegszállító voltam ), lényeg volt ,hogy egy pillanatra sem zavarjak senkit és mindezzel dicsekedjek majd 2018.07.14.-én az interneten, én mintapolgár vagyok. Jól van, bocsi a butaságért, csak első válaszolónak akartam kedveskedni, hogy lássa én milyen jó és GERINCES ember vagyok.
Lényeg, hogy ezt csak hosszas procedúra által úszhatod meg, de mindenképp fellebbezz, a rakodás amúgy 15 perc tudomásom szerint. Szóval elvileg a körülmények neked adnak igazat.
1-es
Inkább kiszállítok neked egy 30 grammos agyállomány csomagot, hogy több eszed legyen.
Napi átlag 7 címmel bolond leszek átlagban 300 forintos parkolást fizetni.(csak az bő 40 ezer forintomba kerülne havonta)
Egy napig csináld ezt a munkát, aztán pofázz gerincről.
Egyébként mindig úgy parkolok,hogy ne zavarjak senkit, hisz nincs kedvem percenként odébbállni, meg beszedni 30 ezres bírságokat.
Ez nem azt jelenti,hogy mindig szabályosan parkolok, mert az nem lehet Budapest belvárosában minden egyes alkalommal.
Egyébként a rakodótárcsa 20 percre szól, ami a büntetés pillanatában már 7 percre lejárt.Innentől kezdve 6 perc múlva sikerült megvennem a jegyet.
Sajnos így gondolom én is, de talán rá lehetne húzni, hogy egy szabálytalanul parkoló autót bírságoltak meg, aminek a sofőrje éppen "rakodott" (hisz rajta vagyok a képen, a hátulja nyitva lehetett a kocsinak)
Persze nem tudom,hogy mi lenne ez ellen az ellenérvük, ezért is a kérdés.
Nekem az időm, és energiám engedi,hogy küzdjek az ügyért.
Ami külön vicc,hogy a járdán való parkolásért 10 ezer a bírság, míg egy szabványos parkolóhelyen történő parkolásért 6500 a pótdíj.
Ergo szinte jobban megéri a járdára felállni,mint parkolóhelyet keríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!