Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autósiskola váltás? Hogyan?

Autósiskola váltás? Hogyan?

Figyelt kérdés
C kategóriáról van szó. Elméletből levizsgáztam, már szívesen mennék vezetni, de nincs meg még a BÜ vizsgám addig meg állítólag nem lehet, mert az autósiskola nem indított vizsgát még abból vizsgadíj is be van fizetve meg gyakorlat előre... Lassan már egy hónap eltelt azóta, elég siralmas az ügyintézés, amikor a B-s jogsit csináltam 1 évvel ezelőtt náluk akkor rendben ment minden, most meg sz*r az egész... Szerintetek? Ha ebbe a hónapba nem lesz semmi akkor váltanom kellene, mert soha nem fogok teher autót vezetni... És vissza követelem a gyakorlati képzés árát, mert még nem vettem igénybe az szolgáltatás amúgy se, max a vizsga díjakat buknám. És azt a jelenlegi autós sulim, vagy a közlekedési hatóság állítja ki azt a papírt, hogy én elvégeztem az elméleti vizsgát sikeresen? Vagy mi a menete? Mert kb az összes gyakorlati rész hiányzik beleértve BÜ vizsga, gyakorlati oktatás, rutin vizsga, forgalmi vizsga.

2018. júl. 12. 19:47
 1/5 anonim válasza:

Szia, lehet ezzel hogy mindent előre befizettél, hibáztál.

Találtam egy citrom2autósiskola nevü sulit, árlistájuk alatt ki van emelve "A vizsgadíjak a Nemzeti Közlekedési Hatóság részére fizetendők, nem az Autósiskolának!"

Na most, nem tudom azóta tudtál-e valamit intézni, ha igen, akkor nagyon örülök, ha nem:

menj be az autósiskoládhoz és azonnali hatállyal kérd a visszatérítés és mondd hogy sulit váltasz (emiatt lehet elkérnek majd pár tízezer forintot, de ahogy olvasom van ott több veszíteni való is)

Elmondom, hogy ezért nem kapsz vezetésre időpontot, mert most tudnak ülni a pénzeden, ha pedig te kifutsz az idődből akkor az megint nekik jó. Ne aggódj ha még nincs másik suli, keresel majd, de ne fizess előre semmit.

A forgalmi vizsga mindezek után lesz, azzal még ráérsz foglalkozni.

Melyik vizsgaeredmény kiállítására gondolsz?

2018. júl. 21. 16:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Helló

Köszönöm az infót. Szerencsére történt haladás azóta levizsgáztam BÜ-ből sikeresen, most az oktatómra várok már csak gyakorlatra, aztán rutin meg forgalmi és remélhetőleg gond nélkül végig tudom csinálni. És igen tudom, hogy nem jó előre befizetni semmit, de amikor a B-s jogsit csináltam náluk korábban akkor is ugyan az volt az volt a menete az egésznek befizetés terén. Na majd csak lesz valami most úgy is fel vagyok dobva hogy a legutóbbi vizsgát végre letudtam :)

2018. júl. 21. 19:12
 3/5 anonim válasza:

Szuper! :)

Juhuu, gratulálok! :) Nekem nem rég lett meg a B kategóriás KRESZ vizsga, eü kell, meg a vezetés, aztán forgalmi, szóval sok van még hátra, de alig várom hogy vezessek :D

BÜ vizsga egyébként micsoda?

2018. júl. 21. 22:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Neked is grat és sok sikert a továbbiakhoz! Én is várom már a vezetést, csak én teherautóra :D A BÜ az teljes nevén Biztonsági üzemeltetési ismeretek, szóval ilyen műszaki tantárgy, ami a teherautó szerkezeti részeihez kapcsolódik, abból volt szóbeli felelet meg el kellett mutatni mi micsoda, meg 1-2 szót mondani az adott alkatrészről, nem könnyű, mert nem autószerelő akarok lenni, de legalább letudtam :) Nekem is, ha elkezdődik a gyakorlatom lehet készülni a rutinra a későbbiekben meg forgalmi ugyanúgy.

2018. júl. 22. 17:51
 5/5 anonim válasza:

Köszönöm! :D

Jaa, értem már. Hát ez elég nehéznek hangzik, tényleg büszke lehetsz magadra! :) Csak így tovább, meglesz!

Sok sikert Neked! 😊

2018. júl. 23. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!