Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Friss jogsi-fèlek előzni! Ez...

Friss jogsi-fèlek előzni! Ez így rendben van?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mèg csak néhány napja van jogsim , igyekszem minden nap gyakorolni egy kicsit. Megyeget is a dolog, viszont borzasztoan fèlek, hogy netán előznöm kell. Nem mernèk belevágni. Nyilván itt nem arra gondolok, hogy egy 80al haladó autót megelőzzek, hanem egy 20-30al totyorgó traktort pl. Nem menne...bele sem mernèk vágni! Sajnos van alapja a fèlelmemnek, volt már igy balesetünk (anyósülésen ültem) . Felènk pedig elég sok a traktor.... Ez a félelem normális, es elfog mulni? (2 gyerekkel vagyok, jönnek velem)
2018. júl. 3. 23:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Először az autót szokd meg, hogy miként gyorsul stb, bár ha igazán biztos akarsz lenni akkor csak azesetben kezdj előzésbe ha még nagyon távol sincs semmi.
2018. júl. 3. 23:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen normális.

Az első pár hónapban én sem mertem előzni, csak traktorokat, szekereket és csak akkor, ha többszáz méterre belátható volt az út.

Az elején te is csak nagyon biztos esetben előzz, hogy ráérezz az ízére. Aztán szép lassan megtanulod felmérni a távolságokat, sebességeket.

2018. júl. 3. 23:42
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek! :)
2018. júl. 3. 23:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a mai napig ritkán előzök.

10 éve van jogsim.

De csak részben azért, mert nem mindig tudom felmérni a távolság/sebesség kombót, hanem leginkább mert egyszerűen gyenge a kocsim.

Először Marutim volt, most meg régi 1.0 swiftem van. Ez is csak 50 lóerő.

Szóval gyenge kocsival tényleg csak "extrém" esetben előzök, de azért előfordul.

De ha elég erős kocsid van, hidd el, belejössz majd. Pár hónap rutin, és jobban fog menni.

AMúgy meg semmi nem ér annyit, mint a gyerekeid élete. Sokat vezetek, és ezt megtanultam. Ha rohanok, kb 5-10 perccel vagyok előrébb, de közben rengeteg veszélyhelyzetbe kerülök. Így most már inkább nyugisabban vezetek. Nem lassan, csak megfontoltabban.

2018. júl. 4. 08:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell szokni, de te erdekedben is fontos hogy batran vezess. Tanuld meg visszavaltas utan a gazfroccsre hogy ugrik az auto. Veszelyhelyzetben is kellhet.
2018. júl. 4. 09:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Hűha, ezt a visszaváltás-gázfröccs dolgot annyira nem èrtem :) Vagyis nemtudom mire gondolsz. Tanulóautóban ezerszer bátrabb voltam, talán mert tudtam hogy ha úgy van, besegít az oktatóm. Egyszer előztem, egy kukásautót, az jól ment. De most, hogy nincs segítségem, így már nem mernèm. Ès igen, természetesen a gyerekeim a legfobtosabbak, ez nem is kèrdès :) Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2018. júl. 4. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit, hogy előzés előtt válts vissza. Nem lesz baja a motornak attól ha " bőg ", ha van fordulatszámmérő az autódban akkor még látod is mikor érne pirosba.

Annyi a lényeg, hogy visszaváltasz, jobban gyorsul az autó, előbb be tudod fejezni az előzést.

2018. júl. 4. 11:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Üres úton gyakorolj, és szokd meg, hogy hogyan gyorsul az autó. Például alacsony fordulaton hiába padlózod le az autót, nem fog gyorsulni, és akkor ott fogsz állni a traktor mellett, és nem bírod megelőzni. Vissza kell szépen váltani, a gázpedáltól nem félni, hanem lenyomni rendesen. Az előzésnél az a lényeg, hogy minél gyorsabban befejezd. Ja és türelmes legyél, ha nem vagy biztos magadban, akkor ne bújj be csak azért, mert hátul a négykarikás modell már szó szerint tol rá a traktorra, annyira menne, ne törődj velük.
2018. júl. 4. 13:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen a tanácsokat :) Aranyosak vagytok, tényleg nagyon köszönöm
2018. júl. 4. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!