Friss jogsi-fèlek előzni! Ez így rendben van?
Ez teljesen normális.
Az első pár hónapban én sem mertem előzni, csak traktorokat, szekereket és csak akkor, ha többszáz méterre belátható volt az út.
Az elején te is csak nagyon biztos esetben előzz, hogy ráérezz az ízére. Aztán szép lassan megtanulod felmérni a távolságokat, sebességeket.
Én a mai napig ritkán előzök.
10 éve van jogsim.
De csak részben azért, mert nem mindig tudom felmérni a távolság/sebesség kombót, hanem leginkább mert egyszerűen gyenge a kocsim.
Először Marutim volt, most meg régi 1.0 swiftem van. Ez is csak 50 lóerő.
Szóval gyenge kocsival tényleg csak "extrém" esetben előzök, de azért előfordul.
De ha elég erős kocsid van, hidd el, belejössz majd. Pár hónap rutin, és jobban fog menni.
AMúgy meg semmi nem ér annyit, mint a gyerekeid élete. Sokat vezetek, és ezt megtanultam. Ha rohanok, kb 5-10 perccel vagyok előrébb, de közben rengeteg veszélyhelyzetbe kerülök. Így most már inkább nyugisabban vezetek. Nem lassan, csak megfontoltabban.
Csak annyit, hogy előzés előtt válts vissza. Nem lesz baja a motornak attól ha " bőg ", ha van fordulatszámmérő az autódban akkor még látod is mikor érne pirosba.
Annyi a lényeg, hogy visszaváltasz, jobban gyorsul az autó, előbb be tudod fejezni az előzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!