Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért vannak a betonba szögek...

Miért vannak a betonba szögek verve és bekarikázva?

Figyelt kérdés
elég hülye kérdés de Kecskeméten meg más településen is már nem egyet találtam és már nagyon izgat mi lehet az.
2010. jún. 16. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem szintezéshez van az a pont, nem tudom pontosan de én is kíváncsi vagyok rá
2010. jún. 16. 20:32
 2/6 A kérdező kommentje:
én egyszer már álmodtam is vele:D igaz hülyeséget mert az volt mint a jelekben és jöttek az ufók xD de osztársamal már rengeteget filóztunk rajta
2010. jún. 16. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Főldméréshez kell. Amikor útépítés van ls szintezni kell akkor beverik a szöget feléállnak a mérőműszerrel és mászernek a tartóján azon a háromlábú állványról lelógatnak egy súlyt (inga) ami a szög felett van. Így legközelebb is fel tudnak állni ugyan arra a pontra.

Régen még tanultunk is a suliban földmérést :D

2010. jún. 16. 21:44
 4/6 A kérdező kommentje:

huh meg könyebbűltem h nem a ufok jönnek el hozzánk:D

nagyon köszönöm a választ a nyaramat tetted könnyebbé:D

2010. jún. 16. 21:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Ilyenek nálunk Pécsen is szoktak lenni. Szög az aszfaltba verve és ilyen neonzöld vagy narancssárga festékkel bekarikázva.
2010. jún. 17. 11:27
 6/6 A kérdező kommentje:
nálunk pirossal
2010. jún. 17. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!