Lehet az alábbi megfordulásból később kellemetlenségem?
Nagyon hülye helyzetbe kerültem. A hely pontos ismerete nélkül talán nem is érthető, hogyan jött össze az első fele. Szlovéniában történt.
Szóval be volt állítva egy cím a navigációban, s fizetős utak elkerülése.
Kanyarodjak balra. Megtettem. Pár méter után látom csak, hogy hoppá, ez az autópálya felhajtója, a matrica ellenőrző kapuval.
Matricám nincs, de ha ott lehetne is venni a (fülkékben kassza van?), akkor sem tudtam volna.
A hely nem egy szokásos ív volt, hanem mintha gyárudvarok lennének jobbra-balra. Drótkerítés, kisebb ipari jellegű épületek stb. Csak egy kis kanyar után lehet látni az ellenőrző kaput.
Én itt visszafordultam, át a terelőkön. Arra figyeltem, hogy senki elé ne menjek.
Kétségtelenül hiba szabálytalan volt. Benzinem is alig volt már, benzinkutat kerestem. Szóval a felhajtás miatt is bajba kerültem volna.
Lehetséges, hogy a matricát figyelő kamerák:
- érzékelték, hogy nincs, s pótdíjaznak (nem mentem át alattuk);
- érzékelték a megfordulást, s rendőrségi ügy lehet belőle?
Mit kellett volna tennem, ha már elvétettem a kanyarodást?
"Mit kellett volna tennem, ha már elvétettem a kanyarodást?"
Figyelned kellett volna az utat, nem a navit baszkurálni. Biztosan ki van táblázva, hoyg fizetős útszakasz következik, és nem csak akkor, mikor már nincs visszaút.
Legközelebb ha a navi azt mondja, menj tovább egyenesen, áthajtasz a piroson? Mert a navi azt mondta?
Eszem-faxom megáll.
Aztán az ilyen barmok kerülnek fel youtube-ra, amint visszafordulnak az autópályán, vagy mennek pár kilométert forgalommal szemben, mert a navi azt mondta, vagy mert nem tudta, mit csináljon.
Ember, közúton (pláne autópályán) mások életével játszol!
Add vissza a jogsidat. Ez alegjobb, amit tehetsz.
Ne aggódj annyit. Gondolod nálunk kamionosoknál nincs ilyen? Betévedsz egy szar helyre, és csak tökön - babon keresztül megfordulva tudsz kijönni onnan.
Aztán "mindentbetartóék" ájuldoznak. Posztolnak, megosztanak, kommentelnek, savaznak, végre valami akció eseménytelen életükben.
Egyes (idióta) válaszolók megnyugtatására:
Eddig volt 147 halálos gázolásom, 584 maradandó sérülés, 11 874 feljelentés ittas vezetésért, s én dobtam le az atomot japánra. Remélem ettől megnyugodott a kis lelketek.
Öcsi, nem kell durcázni meg nyafogni.
TUdom, hogy még nem volt baleseted, tudom, hogy ebből sem lett. Ha szerencséd van, egész életedben nem lesz.
Viszont meg kell értened (majd ha megéred az idősebb kort, megérted), hogy baleset sosem szándékosan történik. Sosem azért, mert valaki épp balesetezni akar. Baleset akkor történik, mikor valaki valami váratlannal találkozik - például egy autópálya-felhajtón, ahol már nem számít visszaforduló autóra.
Ha ott jön egy lengyel kamionos, aki épp felhívja anyut, hogy most hajt fel a pályára, hat óra és otthon van, akkor meghalsz. Ez ilyen egyszerű.
Nekem marhára mindegy, hogy te nyafogsz emiatt vagy nem (igazából a kérdés kiírását sem értem), de ha még neked áll feljebb, akkor súlyos gondok vannak nálad.
Tetszik vagy nem, alapvetően te vagy a hibás az adott szituációban, akármi is történik. Nekem mindegy, elhiszed-e, de adott esetben (remélhetőleg soha) a bíróságot sem fogja érdekelni, hogy azért okoztál balesetet, mert nem voltál benne biztos, kapsz-e a kapunál matricát.
Engem nyugodtan leidiótázhatsz, ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy hülyeséget csináltál, ami akár csúnya véget is érhetett volna.
Ha tanultál belőle, jó. Ha nem - hát majd tanulsz a következőből. Ha túléled.
(U.i. HakapesziM nevű felhasználónak: ha majd a te édesanyád hajt 90-nel egy, az úton épp szabálytalanul megforduló nyerges alá, akkor gondolj arra, hogy végre valami kis akció történt az életében.)
(majd ha megéred az idősebb kort, megérted) - na ezen már túl vagyok.
Nem azért nyomok pirosat, mert beszólsz, hanem azért mert nem a kérdésre felelsz.
Senki kioktatása nem érdekel. Magam is tudom, hogy hibáztam. Le is írtam. Szóval nem kell oltogatni.
6.
Hú de jó példa...
Hány km van mögötted, pubi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!