El lehet vontatni egy 1120 kg-os autòval egy 1270 kg-os autót 180 km-re?
Az útból 40 km dimbes-dombos a többi alföld. Mire kell figyelni? Leéghet a motor? Alapjárat nélkül mehet? Alföldi terepen milyen sebesség biztonságos?
Bármilyen tanácsnak örülök.
A vontatott autóban jó a fék, a futómüvek.
ha hátsónak nem jár a motorja, akkor nem lesz sem fék-, sem kormányszervó, erre nem árt odafigyelni.
Éppen emiatt 50-nél ne nagyon menjetek gyorsabban (kresz szerint 40-nel lehet)
igen, lehet, nem ég le semmi.
A vontatott járműben is rutinos vezető üljön(egyedül) ha megoldható, akkor csak ő fékezzen.
a vontatott jármű hátuljára egy elakadás-jelző háromszöget tegyetek.
mindkét járműnek, és vezetőjének legyenek okmányai.
60 km-es sebesség még korrekt, de ha olyan a forgalom, vagy egyéb, akkor értelemszerűen lassabban vontass.
a vonókötél közepére köss egy piros rongyot, és ne legyen nagyon hosszú(3-5 m közötti)
Nem ilyen egyszerű ez azért.
A vontatottnak működni fog a motorja?
Mert ha nem akkor nincs fékrásegítés.
Ez főleg olyankor nagy probléma ha valaki besatuzik előttetek, vagy kilép egy gyalogos.
Biztos hogy a hátsó beléd fog szaladni.
De ez akkor is veszélyes ha jó a fék, fékrásegítő.
Ha a fék működik a hátsó járművön, akkor lehet. Készüljön fel a kétlábas fékezésre aki benne ül, mert nem lesz vákuumszervó. Vagy lesz, ha ahogy előttem írták, nyegyedikben van a váltó, és alapjárat körüli fordulaton forog a motor (feltételezve, hogy nem a vezérlés összeakadása miatt állt meg).
A vontató járműnek nem lesz semmi baja, ha van kenés és hűtés. Húztam már haza M3 bevezetőről Ürömre egy 840 kg-s 45 LE-s B-Corsával egy 1600 kilós E23 745-t, nem lett semmi baja. Második fokozat, "tégla a gázon", aztán 35-70 km/h között ahogy épp emelkedett az út, elvontatta. Igaz, huszonpár kilométeren megevett 20 liter benzint, de baja nem lett tőle.
Én az 1.0 régi swiftemmel vontattam férjem Lada Niváját.
Igaz, csak pár km, de mert csak épp annyira volt szükség.
Lehetőleg olyankor legyen, amikor kicsi a forgalom. Nagyon fel tudjátok tartani.
"Ha nem fékhibás az elromlott jármű, akkor azt olyan járművel kell vontatni, amelynek tényleges össztömege legalább a vontatott jármű tényleges össztömegének a fele. "
Gyujtás legyen rajta, és NEM kell vészvillogót működtetni, hogy tudj indexelni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!