Hol kapnak levegőt a tankok, hogy toronygyűrűig tudnak menni a vízben?
Tudom, nem a legjobb kategória de itt előbb kapok választ! :)
Az oroszok szeretik mindig bemutatni, hogy az ő tankjaik (is) képesek menni a vízben félig elmerülve.
Vagy akár teljesen elmerülve, ilyenkor láttam, hogy periszkópszerű cső emelkedik ki a vízből...
Na de itt nem emelkedik ki semmi, valahol kell kapjon nem kevés levegőt mert a 38literes motor nem csak gázolajat kér hanem levegőt is :)
Amúgy imádom ezeket a régi orosz vasakat...
lehet, hogy értelmük már nem sok van mert iszonyat könnyű őket kilőni egy hordozható ATGM-el (rpg-29, tow, javelin stb.)
Egyébként ha lenne sok hozzászóló akkor szerintetek melyik a legjobb modern tank?
Olvastam, hogy a britt challenger nagy fekete bárány lehet mert igazán még nem volt bevetésen de elég jó "adatai" vannak.
Míg a jenkik már jó ideje csak az Abramset fejlesztgetik...
jó, a Chally sem mai gyerek, de valóban nem tűnik rossznak.
Na és akkor ott van az Armata amiről nem sok mindent tudni...
(vajon mennyire lehet életképes az ember nélküli torony... elég valahogy kiiktatni a tornyot és már harcképtelen a tank)
Merre található ez a múzeum?
Idén tervezek elmenni Kecelre, nevében ez is hadtörténeti múzeum :)
Erre gondoltál?
Első bekezdés kb.
Mindig van egy cső ami a vízszintje fölé ér. Nincsenek csodák a motornak kell az oxigén, és annyit tartályban sem lehet tárolni amennyi a működéséhez kéne, akár egy pár perces merüléshez.
Köszönöm!
Na így már értem :)
Tudok angolul csak nem tudtam, hogyan is keressek rá....
Igen, ekkora motorok már sok levegőt kérnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!