Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen sofőrnek lenni?

Milyen sofőrnek lenni?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, most érettségizem, informatikus középiskolában. De ez egyáltalán nem érdekel, mással szeretnék foglalkozni.

Imádok vezetni, ezért valami ezzel kapcsolatos munkát szeretnék.

Érettségi után lerakom a C kategóriát is. Addigra meg lesz 1 éves a jogosítványom.

A kamionozás vonz, de sokan le akarnak beszélni róla. Milyen sofőr állások vannak amiket jól megfizetnek és jó melók?:)

2018. febr. 22. 16:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Majd megunod :D

menned kell ha fúj ha esik, télen, nyáron, ha jól érzed magad ha rosszul vagy...

dugóban várakozhatsz, autópályán várakozhatsz balesetnél stb...

2 féle sofőr van

áruszállító és személyi sofőr

az utóbbi jobb mert nem kell pakolni semmit csak elviszed A-ból B-be illetve megvárod.

Illetve mehetsz limuzinsofőrnek is akár, az elég jól fizet.

2018. febr. 22. 16:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a B kat. az ujjgyakorlat...a C-E is könnyedén fog menni, ha erre vágysz..ugyanis az nagy előny, hogy kimondottan vezetni szeretnél..

tételezzük fel, megvan az érettségid, a B-C-E, és a PÁV II is. Nos ezután jelentkeznél néhány helyre..ha bemutatod a német-angol nyelv középfokút, vagy angol felsőfokút, akkor te leszel a menő..

csak szólok, hogy kamionozni nyelvtudás nélkül totális kudarc.Valamelyik latin nyelv, esetleg török alapfokon..

2018. febr. 22. 16:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A limuzinsofőr is tetszene, de oda biztosan elvárnak 10+ év balesetmentes előéletet.

2018. febr. 22. 16:58
 4/13 anonim ***** válasza:

+ jó megjelenés :)

+ jó kommunikációs készség mert nem lehet mindig felhúzott kabinablakkal közlekedni :D

de igen, elvárt a tapasztalat.

én kaptam limuzinsofőr ajánlatot de sajnos nem tudtam elfogadni betegség miatt :(

mondjuk kérdés, hogy megtudnék-e birkózni egy 8-9 méteres döggel

2018. febr. 22. 17:42
 5/13 anonim ***** válasza:
A kamionsofőrség teljesen jó, youtube-on sok csatorna foglalkozik ezzel a dologgal, nézd csak meg őket. Én ajánlom.
2018. febr. 22. 20:38
 6/13 A kérdező kommentje:
Főleg hogy lenne protekció, egy kisebb nemzetközi fuvarozógég tulajdonosa közeli rokonom. De neki még nem említettem a kamionozást.
2018. febr. 22. 20:50
 7/13 anonim válasza:
Mondjuk arra készülj fel, hogy max 15-20 év múlva azért már robotok elveszik a kamionos melókat
2018. febr. 23. 08:08
 8/13 anonim ***** válasza:
5-ös... Nagy hiba a videósok alapján megítélni.. Többnyire a szépet és a jót mutatják, de ha valaki nem is csak azt, akkor sem jön át pár videóból hogy mennyi szívás van..
2018. febr. 23. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:

8-as

Nemcsak az olyanokat kell nézni, akik csak a szépet mutatják. És még mindig jobb, ha nézi a videókat, mintha látatlanban indulna neki a szakmának.

A 15-20 év múlva pedig hogy nem lesz szükség sofőrre dolog... Hát egyenlőre ez még viccnek is gyenge :D

2018. febr. 24. 12:00
 10/13 anonim válasza:
0%
Már pedig 20 év múlva az euba a közutakon a szállitmányozás 99.9999% tuti "robotok" fogják végezni. A "hobbi" és verseny vezetés megmarad persze de egy kamion sofőrnek nincs ott már jövője.... Ha belegondolsz, hogy ma a tesla több száz kilométert képes vezetni anélkül, hogy a jelenleg még ott ülő embernek manővereznie kéne , akkor miért olyan hihetetlen a kamion sofőrség megszünése két évtized múlva?
2018. febr. 24. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!