Jogom van behajtani az ismerősömön a gyorshajtási bírságot?
Figyelt kérdés
2 hete kölcsön adtam az autómat egyik ismerősömnek, mert az övé szervízben tartózkodott.
Ám azonban a tegnapi nap folyamán kaptam egy levelet, melyben egy 90 ezer forintnyi bírság állt, illetve 6 előéleti pont.
Ma felhívtam, hogy mi ez a csekk, tud e arról valamit, hogy gyorsan ment.
Azt mondta, hogy autópályán ment vele 180-at.
Most mi tévő legyek? Fizettessem ki vele?
2018. febr. 17. 09:50
12/20 anonim válasza:
Mindenki jön itt a kölcsönadási szerződéssel, de az senkinek sem jutott eszébe esetleg, hogy az ismerősnek illene kipengetnie a 90 ezret mindenféle papír nélkül? Íígy is elég baj az a 6 pont, ami már úgyis megmarad. Mondjuk ha én csinálnék ilyet más autójával, akkor szó nélkül vinném a pénzt.
13/20 anonim válasza:
Írtuk, hogy illene kifizetnie! Csqk ugye ha azt mondja nem, akkor nem tud mit tenni a kėrdező. Akkor mindenkėpp neki kell. Tanul ebből (bár nem olcsón) bukik egy ismerőst.
14/20 anonim válasza:
A büntetőpontot meg mindig nem értem. Azt nem kaphat ha nem ő vezetett.
15/20 A kérdező kommentje:
A felét kifizeti, azt mondta.
2018. febr. 17. 16:50
16/20 anonim válasza:
Ja igen, mert ő csak félig hibázott.....
Király csávó!!!
17/20 anonim válasza:
Saját testvéremnek is úgy adtam oda éveken keresztül a kocsit kölcsön, hogy a gyorshajtás, a vadas baleset, és a saját hibás baleset az ő költsége
18/20 anonim válasza:
Szerintem te is érzed hogy ez az ember m a barátod.
19/20 anonim válasza:
Beszélgess vele az esetről tanúk jelenlétében.
Ha van tanúd, mi szerint elismerte a dolgot, utána már mondhatod neki, hogy ha nem ismeri el írásban (amit megküldesz a rendőrségnek), akkor bepereled, és az ügyvéded költségét meg a bírósági eljárás díját is vele fogod kifizettetni.
20/20 anonim válasza:
Miután kifizeti a felét, szakítsd meg vele a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!