Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » MÁK kiskártya (magasabb...

MÁK kiskártya (magasabb összegű családi pótlék) kedvezmények és nagycsaládos kedvezmények?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrégiben tudtam meg, hogy a MÁK-os kis-kártyámmal tudok 90%-os jegyet venni távolsági járatokra buszon és vonaton. Az érdekelne, hogy milyen más kedvezmény(ek)re jogosít még fel, ha feljogosít, és pontosan hogyan?

A másik kérdés, hogy milyen nagycsaládos kedvezmények vannak a MÁV-nál és VOLÁN-nál, illetve milyen közlekedési kedvezmények járnak örökbefogadott gyerekeknek (amennyiben van számukra kedvezmény?)

Részleteket is jó lenne tudni-tudnom.

2010. jún. 6. 22:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Helyi járatokon pl. BKV,DKV ingyen utazhatsz.Van pár múzeum, állatkert ahova kedvezményes belépőt vehetsz.A kedvezményt pedig nem csak te hanem veled 1 plusz kisérő is igénybe veheti, tehát neki is 90%-os jegy...stb
2010. jún. 12. 14:13
 2/12 A kérdező kommentje:
És ki lehet kísérő?
2010. jún. 12. 20:09
 3/12 anonim ***** válasza:
18 év elvileg bárki.
2010. jún. 12. 22:47
 4/12 A kérdező kommentje:

Ezt most nem értem.

Az lenne, hogy mindenki aki betöltötte a 18-at, az lehet kísérőm?

2010. jún. 12. 23:30
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen, engem pl a barátnőm is szokott kísérni és még sose szóltak érte.
2010. jún. 13. 09:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Hmmm... A 18 év biztos? Mert az én barátnőm még éppen nem töltötte... De húzós lenne a jegy máshogy, mert messze kell mennünk.
2010. jún. 13. 10:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én barátnőm is 17, de mindig velem jön sose volt probléma.Debrecenből mentünk már Pestre is vonattal és akkor se volt probléma. Az ellenőr csak tőle szokta kérni a kis kártyát+ személyit a "kísérőtől" még sose kérte.
2010. jún. 13. 11:35
 8/12 anonim ***** válasza:
rosszul írtam tőlem nem tőle
2010. jún. 13. 11:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Most jöttem a vasútról. :) Konkrétan epilepszia esetén bárki és bármikor kísérhet. A többi betegségre nem tudom. Gondolom az olyanoknál van ez, aminél fent áll a veszélye rohamnak vagy hasonlónak.
2010. jún. 13. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Magasabb családi pótlékban részesülő gyermek, valamint az 1998. évi XXVI. Tv. szerint súlyosan fogyatékos személy, a vak és a hallássérült személy 1 fő kísérője.

Magyarul nem csak az epilepsziásokat lehet kísérni hanem a fent felsoroltak közül bárkit.

A MÁV-nál azért nem mondták, mert nem szeretik ha "te jobban tudod" ki és hogyan utazhat.Nem mondják a + kísérőt mert nekik se mindegy h 500 ft a jegy vagy teljes áron 5000 ft. Hidd el nem csak az epilepsziás emberekkel mehet kísérő.

Menj oda a pénztárhoz és határozottan mondd meg hogy 2 90%-os jegyet kérsz x-helyig.

2010. jún. 13. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!