Kertes házban élek. Mit tehetek, hogy kapumat szabadon
használhassam? A mellettem nyílt üzlet (6-21-ig nyitva)
vásárlói rendszeresen a kapum elé állnak, nem kevés
bosszúságot okozva. (Autóval járok dolgozni) Milyen
hivatallal rendeztethetném ezt?
Elsőnek én kiraknék egy táblát a kapura. Ha nem használ, akkor szépen rendőrt hívnék.
2018. jan. 12. 21:50
Alapból szabálytalan a KRESZ szerint kapubejáróba parkolni. Feljelentheted az üzletet vagy akar azt is aki oda parkolt! Illetve kérheted az önkormanyzattól a tabla kihelyezését. Ha egyik megoldas sem jön be, akkor tegyel a kapud elé, ezt a magasitott, lehajtható "bosszantót"!
2018. jan. 12. 21:51
Legegyszerűbb, ha egy ominózus esetben, amikor elállják a kaput, akkor rendőrt hívsz, ugyanis a kresz szerint is tilos elállni a kapubejárókat. Lehet, hogy összehaverkodsz a zsarukkal, mert amire megtanulják, addig jópárat meg kell hogy bírságoljanak. De akár bejelentést is tehetsz (önkormányzat vagy akár rendőrség) hogy a melletted újonnan nyílt üzlet működése korlátoz téged a mindennapi életviteledben. Ha jogosnak találják a panaszt, akár kötelezhetik is a bolt tulaját, hogy jelöljön ki más parkolót, gondoskodjon arról, hogy téged ne zavarjon a tevékenysége, végső esetben akár be is zárathatják a boltot. Nem tudom a pontos procedúrát, de én gond nélkül végigjárnám, ha a szép szó nem használ, és még jól ki is röhögném, amikor a szallagot húzza a hatóság az üzlet ajtajára
2018. jan. 12. 21:57
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tábla már van a kapun le se sz.ják 😕fotógyűjtemény rengeteg a különféle,még áruszállító autóról is....
Szerintem egyszerű a megoldás: helyezz ki olyan akadályt, ami miatt nem éri meg pont ott megállni. Ez lehet akár a kuka is, vagy mondjuk az autód. De ha ezt nem akarod és mégsem akarsz a hatóságokra várni, akkor indulás előtt fél órával màr figyeld, mi a szitu és állj ki a kapubejáródra kicsit előbb.
2018. jan. 12. 23:32
szerintem csak szólj a rendőrségnek, hogy van egy jó állandó bevételi forrás a kapud előtt, ugrani fognak, mint tyúk a takonyra.
egyébként meg szerezz két nagy sziklát és tedd ki a bejáród sarkaiba
2018. jan. 13. 05:51
A rendőrök nem fognak rendszeresen kijárni ezt figyelgetni. Ha bejelented, hogy odaálltak, mire kiérnek, az autós rég bevásárolt és elhúzott.
Én építenék egy kiskertet az út mellé, korláttal, termőfölddel feltölteném és beültetném virágokkal. Az oszlopokat csak nem szedik ki. Az autóbehajtót szintén le lehet zárni sorompóval, lánccal.
2018. jan. 13. 09:37
Először a boltban kellene szólni, ha rendszeres a vevőkör akkor a boltos is segíthet. Egyébként gondolom nem sokáig állnak ott, én azt csinálnám, ha befelé nem tudok menni akkor keresztben megállnék a tilosban parkoló autó mögött, aztán jöjjön reklamálni...
Egyébként igen, rendőrt kell hívni, csak tényleg mire kiérnek valósínűleg nem lesz ott a kocsi.
Az is egy megoldás, ha az önkormányzatnál bejelented, általában van előírás, hogy egy boltnak mennyi parkolóhelyet kell biztosítani, ez helyi rendelet.
2018. jan. 13. 11:49
Rendőrök nem fognak minden nap kétszer kijárni. Tegyél oda valamit, amitől nem állhatnak oda, pl. kuka, bólya, tábla, betontömb...
2018. jan. 13. 18:59
A volt iskolám kapubejárója elé is mindig leparkoltak, ott az egyik tanár, aki kocsival járt be, felfestett egy ilyent a kapu elé, az út szélére:
[link]
Ő is tudta, hogy ez teljesen illegális, de működött a dolog.
2018. jan. 14. 09:34
Kapcsolódó kérdések: