Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magyarországon a zebrákat...

Magyarországon a zebrákat miért ilyen hülyén festik a kereszteződéseknél, két út találkozásánál?

Figyelt kérdés

Akár gyalogosan vagyok, akár kocsival mérgelődik miatt.

És azon gondolkodom, ki volt az a nagyon eszes, aki ezt kitalálta és kivitelezte így.

Adott egy lámpa nélküli kereszteződés.

A zebra szinte a kereszteződésbe van belefestve.

Ez tipikus példája:

[link]

Vagyis, kocsival bele kell állnod a zebrába,hogy körül tudj nézni, betudd látni.Aztán megjelennek a gyalogosok és mérgelődnek,hogy mit keres ott egy autó, meg kerülgetni kell.

Az autós szintén mérgelődik,hogy nem tud indulni, mert kerülgetik a gyalogosok.

Nem értem,hogy azt a zebrát miért nem lehetett volna 15 méterrel hátrább tenni,így a gyalogosoknak meg az autósoknak sem okozna bosszúságot.

Rengeteg ilyen hülye megoldással találkozok és semmiféle fizikai akadálya nincs,hogy az a zebra hátrébb legyen.

2017. dec. 10. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért piros mert jobban látod így viszont a gyalogos átkelőt (zebra kecske) érdekes helyre tették!
2017. dec. 10. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én még egy ilyet sem láttam, pedig elég sokfelé autózok.

Ez hol van?

De amúgy tényleg nagyon hülye megoldás.

2017. dec. 10. 10:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Kedves 1., nem a színével van a baj,hanem az elhelyezkedésével.
2017. dec. 10. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:
hát ilyet még én se láttam :D
2017. dec. 10. 10:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért ezt nem mondanám általános problémának, mert ez egy extrém hülyèn elhelyezett zebra. Tényleg tekergetneted a nyakadat, hogy elsőbbséget adhass a (feltètelezem) védett úton érkezőknek és utána még a gyalogosoknak is. Más kérdés, hogy jobbra kanyarodásnál erre amúgy is szükség volna zebra nélkül, viszont ha 5 méterrel arrébb lenne a zebra, már ketté lehetne bontani az elsőbbségadás folyamatát és mindenki jobban járna.
2017. dec. 10. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Úgy tetted fel a kérdést mintha ez a megoldás lenne az elterjedt egész magyarországon...közben meg pont hogy kirívó eset.
2017. dec. 10. 12:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Rá kell állni nyugodtan a zebrára, ez ne legyen probléma.
2017. dec. 10. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!