Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kicsivel több mint fél év...

Kicsivel több mint fél év után van jogsim és meg történt első balesetem egy kis településen szöveg lent ?

Figyelt kérdés
Ahol én voltam a hibás településen belül védett útvonalon haladt a motoros én egy kis szűk utcából jöttem ki személykocsiival ahonnan nehezen be látható a bal oldali út szakasz . Elsőbbség megadási tábla volt nem stop tábla és meg is álltam körül néztem mi előtt elindultam volna hirtelen ott a volt a motoros aki szerencsére nem sérült de de esett egy nagyot nekem a bal oldali lökhárító sérült meg és motorházetőn lett egy karc. A motoron műanyag alkatrész tört le és aprob sérülés lett . De vezetőülésből nézve elég nagyot eset de nem akart rendőrt hívni csak annyit mondott hogy nem igaz hogy nem lehet körbe nézni és annyi pedig elég komolynak tűnt vagy az én friss jogsival bonyolítom túl ezt ? Vagy volt oka annak hogy nem akart hívni rendőrt ?
2017. dec. 1. 13:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyanus lehet nem volt jogsi a motorhoz, esetleg műszakilag nem volt tiszta.
2017. dec. 1. 13:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nem volt jogosítványa, vagy ivott.
2017. dec. 1. 13:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem volt sérülés, s az anyagi kár sem jelentős, a felelősségben is meg tudtok egyezni, akkor felesleges rendőrt hívni.

Állítottál ki neki kárbejelentőt? Vagy az sem kellett neki?

Olyan helyen, ahol nem lehet látni az utat (az ülésben előre hajolva sem), ott centimétermenetben megyük ki, amíg szükséges. Azaz nagyon-nagyon lassan.

Így amíg nem vagy útban, tud menni a forgalom akadálytalanul, s a védett úton haladó is időben észre tud venni.

Ha annyira be kell menni, hogy már akadályozod, s még mindig nem látsz, akkor is van lehetősége arra, hogy kikerüljön vagy megálljon.

Bár a továbbhaladásban nem szabad akadályozni, ott rákényszerülsz.

Legyél óvatosabb!

2017. dec. 1. 13:18
 4/13 A kérdező kommentje:
Én azon csodálkoztam hogy nem akart rendőrt hívni pedig én azt gondoltam hogy az lesz belőle engem kicsit le sokkolt a dolog alig bírtam beszélni. Nem kelet neki semmi fel pattant és el ment. pedig látszott rajta hogy fájt neki. Simson motorkerékpárral volt én arra gondolok hogy nála nem volt valami rendben vagy a motorral vagy a jogsihiánya miatt sietettet annyira.
2017. dec. 1. 13:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is lépésben csorogj és inkább állj meg ha nem látsz be alaposan pl bokrok miatt és ne zavarjon ha dudálnak meg rád állnak a mögötted levők mert ők türelmetlenek . JEGYEZD MEG minimum 2 másodperc fix egy pontra történő nézés kell az agynak hogy felismerjen egy mozgást vagy helyzetet . A körbe tekingetés ezért nem elég , a szemnek 180 fok a látószöge fej mozgatáskor kiszélesedik de a gyors pillantás ezt a tartományt lecsökkenti .
2017. dec. 1. 13:35
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat tudom és be látom hogy hibáztam és vállaltam volna következményeket is. De az nem hagy nyugodni hogy nem akart semmit intézni és olyan hirtelen el ment.
2017. dec. 1. 13:37
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem akarta látni, mennyire botrányos a helyesírásod.

Egyébként lehetett vaj a füle mögött, de nem biztos. Pl. lopott motor, jogsi hiánya (kell rá?), ittasság stb. Vagy sürgős dolga volt, s többet veszít, ha elkésik, mint a keletkezett kára.

2017. dec. 1. 13:49
 8/13 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm a választ utolsó akkor is bele szóltál a helyesírásomban.
2017. dec. 1. 13:53
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj bele, hogy mi előnye származott volna abból, hogy rendőrt hív? Elmondom, +2 óra ácsorgás a hidegben, meg állapotfelmérés, blabla, lehet még a mentőt is ráhívták volna. És lehet találtak volna valami hülyeséget, ami miatt ráverték volna a felelősséget. De ismerd be, a hibás te voltál, máskor jobban kell figyelni. Szerintem mindenki jobban járt, lerendezitek a biztosítóval a dolgokat, aztán helló, te sem fizeted a büntit, meg a motoros sem.
2017. dec. 1. 14:05
 10/13 A kérdező kommentje:
Mondtam hogy én vagyok a hibás be is látom.
2017. dec. 1. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!