Lehet e nagyobb felnit feltenni mint az előírt az autó károsodása nélkül?
Figyelt kérdés
Egy Kia Rio-ra 2003-as típus 175/65 R14 felni való, kb 16"-os azért szebb lenne talán.2010. máj. 30. 16:40
1/6 anonim válasza:
Ha váltóméretes (azonos külső átmérőjű) gumit szerelsz a felnire, illetve a felni nem ér bele semmibe és az ET-száma is megegyezik a gyárival (vagy nem tér el nagy mértékben és pogácsázással korrigálod), akkor nem sok baja lesz a futóműnek, csak a nagyobb rugózatlan tömegek viselik meg a szilenteket, gömbfejeket és csapágyakat. Ha viszont ész nélkül módosítod a felni méretét, nagyon gyorsan tönkre lehet tenni a futóművet.
2/6 anonim válasza:
én is ilyen kocsit vezetek. r14es van rajta szerintem nem néz ki rosszul (alufelni). esetleg egy 15ös még elmegy rajta de 16 az már nagyon nagy lenne rá
3/6 anonim válasza:
Tehetsz rá, egyetlen váltómérete a 205/45R16.
De 16"-osban én már nem gondolkodnék, 185/55R15 is jó lenne rá, és amellett h olcsóbb, előnyösebb.
A 205-ös gumi jó eséllyel már nem férne el rendesen az autó alatt, nagyon alacsony az oldalfala, rázni fog, szétrázza a futómű alkatrészeit. A 15"-osnak is természetesen kisebb az oldalfala, de még mindig jobb, és a 185-ös kerék biztosan befér a kerékjáratba.
4/6 A kérdező kommentje:
hmmm... r14 es sem rossz végülis... Amúgy aki írta h kiát hajt... mondja már el milyen kiegészítők voltak benne gyárilag mert a miénkből kispróroltak mindent:S illetve a kereskedő szerelte be utólag, azt is rosszul. Pl: Kp zár nem jó, ablakemelő konzolja középütt lett bekötve a kézifék két oldalán :S Nagyon gáz:S iLYENEKET MILYEN ÁRBAN CSINÁLNAK MEG NORMÁLISABBAN?
2010. máj. 30. 17:18
5/6 anonim válasza:
én vagyok aki a kiát hajtja. hazsnáltkereskedésbe vettem.
gyári a két légzsák elől, elektromos ablakemelők elől, hátul. gyári hangszórók (4), gyári klíma, elektromosan állítható tükrök is gyáriak. abs indításgátló, központizár gyári. riasztó utólag lett beleszerelve úgy tudom.
6/6 anonim válasza:
Nekem kisautóm van, nem Kia, a gyári 12 " felnik helyett vettem 4 db olcsó 13 " Swift felnit. Ettől kb fél literrel csökkent a fogyasztás (lett 3,9-4,5 l) és autópályán 15 km el gyorsabban tudok menni. Szerintem a te autódnak se lesz baja a nagyobb felnitől, de azért kérdezz meg egy autószerelőt, vagy a gumist, mielött megveszed. Egyetlen hátránya, hogy a kilóméteróra nem lesz pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!