Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet e nagyobb felnit feltenn...

Lehet e nagyobb felnit feltenni mint az előírt az autó károsodása nélkül?

Figyelt kérdés
Egy Kia Rio-ra 2003-as típus 175/65 R14 felni való, kb 16"-os azért szebb lenne talán.
2010. máj. 30. 16:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha váltóméretes (azonos külső átmérőjű) gumit szerelsz a felnire, illetve a felni nem ér bele semmibe és az ET-száma is megegyezik a gyárival (vagy nem tér el nagy mértékben és pogácsázással korrigálod), akkor nem sok baja lesz a futóműnek, csak a nagyobb rugózatlan tömegek viselik meg a szilenteket, gömbfejeket és csapágyakat. Ha viszont ész nélkül módosítod a felni méretét, nagyon gyorsan tönkre lehet tenni a futóművet.
2010. máj. 30. 16:53
 2/6 anonim ***** válasza:
én is ilyen kocsit vezetek. r14es van rajta szerintem nem néz ki rosszul (alufelni). esetleg egy 15ös még elmegy rajta de 16 az már nagyon nagy lenne rá
2010. máj. 30. 16:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Tehetsz rá, egyetlen váltómérete a 205/45R16.

De 16"-osban én már nem gondolkodnék, 185/55R15 is jó lenne rá, és amellett h olcsóbb, előnyösebb.

A 205-ös gumi jó eséllyel már nem férne el rendesen az autó alatt, nagyon alacsony az oldalfala, rázni fog, szétrázza a futómű alkatrészeit. A 15"-osnak is természetesen kisebb az oldalfala, de még mindig jobb, és a 185-ös kerék biztosan befér a kerékjáratba.

2010. máj. 30. 16:58
 4/6 A kérdező kommentje:
hmmm... r14 es sem rossz végülis... Amúgy aki írta h kiát hajt... mondja már el milyen kiegészítők voltak benne gyárilag mert a miénkből kispróroltak mindent:S illetve a kereskedő szerelte be utólag, azt is rosszul. Pl: Kp zár nem jó, ablakemelő konzolja középütt lett bekötve a kézifék két oldalán :S Nagyon gáz:S iLYENEKET MILYEN ÁRBAN CSINÁLNAK MEG NORMÁLISABBAN?
2010. máj. 30. 17:18
 5/6 anonim ***** válasza:

én vagyok aki a kiát hajtja. hazsnáltkereskedésbe vettem.

gyári a két légzsák elől, elektromos ablakemelők elől, hátul. gyári hangszórók (4), gyári klíma, elektromosan állítható tükrök is gyáriak. abs indításgátló, központizár gyári. riasztó utólag lett beleszerelve úgy tudom.

2010. máj. 30. 21:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem kisautóm van, nem Kia, a gyári 12 " felnik helyett vettem 4 db olcsó 13 " Swift felnit. Ettől kb fél literrel csökkent a fogyasztás (lett 3,9-4,5 l) és autópályán 15 km el gyorsabban tudok menni. Szerintem a te autódnak se lesz baja a nagyobb felnitől, de azért kérdezz meg egy autószerelőt, vagy a gumist, mielött megveszed. Egyetlen hátránya, hogy a kilóméteróra nem lesz pontos.
2010. máj. 31. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!