Sokszor zebramentes részeken is lelassítanak és meglepődnek, integetnek hogy menjek át, ezeket hogy kezeljem?
Azért az autósok nagy részénél fejlődik a közlekedési morál.
Sajnos mindig ott van az a maradék 10-20% egyre pofátlanabb tahó, aki miatt ezt nehéz észrevenni.
Én is szoktam átengedni gyalogost is biciklist is, ha úgy van. Meg a sávváltókat is segítem.
Hát reggelente a Fehérvári úton olyan érzés, mintha születni kellene a másik oldalra.
Bringát TOLOK. Megnézem, jön-e villamos, ha nem jön, lerakom a bringát a padkáról (ekkor a parkolóhelyekkel vagyok egyvonalban), majd lassan, de annál határozottabban elkezdek lépkedni. Így se az első, de mégcsak nem is a második szokott elengedni.
Ha pedig elengednek mégis, mikor már a padkán meglátnak, meg kell nézni, mert tuti jön a villamos. Akkor engednek el, ha jön a villamos.
Én is átengedem olyankor a gyalogost, mert tapasztalataim szerint sok köztük az olyan, hogy megy, akár átengedi valaki, akár nem.
Akkor inkább úgy menjen át, hogy számítok rá és figyelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!