Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyik bűncselekmény? Garázs...

Melyik bűncselekmény? Garázs v. s. autó

Figyelt kérdés
Adott egy 10 emeletes épület,több garázzsal,pár ajtóra kivan téve a tábla hogy megállni,vagy ott parkolni tilos,vagy ne állj a garázs elé,de múltkor odaálltam az egyikhez ahol nem volt kiírva semmi, tábla nem tiltotta az oda való beállást vagy várakozást,1 órát voltam a testvéremnél,mikor mentem az automhoz,láttam hogy az út kellős közepén áll,autók kerülgették ki,mondom ez hogy lehetséges,persze már vártak rám,és a garázstulaj le is cseszett,oké aláirom igaza volt,de egy kedves szomszédja mondta hogy oda nyugodtan lehet állni,mert nem használják, a garázs egy idős házaspáré,hát szó szót követett,mondta az úr hogy örüljek hogy nem hívta ki a rendőröket,mert 30 ezerre büntettek volna meg,és azért mi jár ha az én autómba tesznek kárt? Meg egyáltalán hogy mernek hozzányúlni más tulajdonához,én nem tettem kárt az ő garázsában,de az erős emberei simán kárt okozhattak volna,pl benyomják az autóm elejét,vagy letörik a tükröt vagy bármi történhetett volna!
2017. szept. 10. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Garázs elé tilos állni, akkor is ha nincs külön tábla. Ez tök alap. És azért nem lehet odaállni, mert egy idegen, aki nem a tulaj azt mondta, hogy állj oda 😊
2017. szept. 10. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát kb egyikse. Max szabálysértés, de előbb akkor is fel kell jelentenie.
2017. szept. 10. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, neked van jogosítványod? Mármint olyan igazi. Mert ha lenne, akkor tudnád, hogy garázs előtt tilos várakozni, akár van rajta kis tábla - ami egyébként nem minősül kresz-táblának -, akár nincs.

A hunyó mindenképpen te vagy, mert paraszt módon beálltál valakinek a garázsa elé. Az, hogy neked egy jött-ment azt mondja, nyugodtan állj oda, téged nem ment fel.

Te MINDENKÉPPEN, EGYÉRTELMŰEN szabályt szegtél.

És a másik fél? Van anyagi kár? Nincs. Akkor milyen jogszabályt szegett meg?

2017. szept. 10. 11:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"(2) Tilos várakozni:

c) ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza;"

Tehát nem kell oda semmiféle tábla. Anélkül is csak a tulaj engedélyével parkolhatsz ott. A táblát a hozzád hasonló, vásárolt jogsival rendelkezők miatt szokták kirakni.

"de az erős emberei simán kárt okozhattak volna"

És okoztak kárt? Ha nem, akkor miről beszélünk? Ha kárt okoztak volna, az igen, bűncselekmény lenne, méghozzá garázdaság. De mint mondtad nem valósult meg, így nem követtek el semmit.

Te viszont szabálysértést követtél el.

2017. szept. 10. 14:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Jól van tisztába vagyok vele hogy hibát követtem el én is,sőt inkább én,hülye voltam hogy a tulaj kedves szomszédjának hittem,és pusztán csak azért mertem megállni annál a garázsnál,mert az öregúr szomszédja mondta hogy azt a garázst nem használják! Legnagyobb baj a mi városunkban a kevés parkolóhely, sőt sajna az összes közeli parkoló fizetős és tömve van,nehéz megállni olyan közel a házhoz főleg ha épp több kilós cuccokat kell elvinni,az ember igyekszik közelebb megállni! Fél várost bekell járni hogy az adott célt elérjem! Tisztába vagyok azzal hogy nem szabad autóbejáró vagy garázs elé állni csak ha a tulaj megengedi,itt sajna most először találkoztam a tulajjal,és megis beszéltük ha oda akarok állni az ő helye elé szóljak fel neki kaputelefonon,nagyon szivesen megengedi,csak tudjon róla...ő is kivolt akadva hogy a szomszédja hogy állithatta azt hogy nincs használva az ő garázsa
2017. szept. 10. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!