Aki közlekedés mérnöki karon végzett, de még nincs jogsija, akkor annak is kell kresz elmeletből vizsgázni?
Figyelt kérdés
2017. aug. 30. 09:24
1/5 anonim válasza:
Mért gondolod, hogy ez felmentés?
Én is tanultam csomóponti jelzőlámpa tervezést, még is meg kell várnom a zöldet, amíg átmehetek.
2/5 anonim válasza:
ott a kreszt nem tanítják úgy, hogy azzal forgalomban részt vehetne.
tehát nem kap felmentést. Reménykedjünk, hogy sikerül elvégeznie.
3/5 anonim válasza:
Közlekedésmérnöki diplomám van. Egy szót nem tanultunk a kresz-ről. Ennyi erővel egy légi közlekedésre szakosodottnak se kellene repülőgépjogsit szerezni csak felpattanni a Boeingre?
4/5 anonim válasza:
Az alábbi vizsgák alól lehet felmentést kapni:
-Az elsősegély alól az eü szakmacsoporton belüli végzettséggel rendelkezők
-Szerkezeti és üzemeltetési, illetve a biztonsági ellenőrzési és üzemeltetési ismeretek alól gépész vagy közlekedésmérnöki diplomával, különféle gépész és gépjavító szakmával rendelkezők
-Munkavédelem és tűzvédelemből a szakirányú munkavédelmi képzést végzettek
Mindez pontosabban a 24/2005 (IV.21.) GKM rendelet 3. melléklet 4. pontjában található meg.
5/5 anonim válasza:
Hmm, aki ilyen karra megy, szerintem elvárható lenne, hogy közben, de akár még egyetem előtt meglegyen a jogsija.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!