A kerékpáromat szeretném átfesteni, mert a gyári festés már elég csúnya rajta. Milyen márkájú festéket, alapozót, gittet és lakkot kellene használnom? Ki mit ajánl?
Egy biciklin nem tudom mit akarsz gittelni,de amit javaslok:
Vagy csiszold vissza magad félig az egészet vagy vidd el homokszoratni es a tiszta femre kezdj el dolgozni.Arra mehet valamilyen alapozó majd a szín végül a lakk!Lehetőleg 2k-s!
Akkor vágj bele, ha élvezed a kétkezi munkát, hajlandó vagy kevesebbet áldozni érte úgy, hogy gyengébb tartósság is megteszi.
Gondolom nem alu váz (különben a homokszórással már rossz irányt vettél), azután a szinterező ~15e-ért akár metálfényre is megcsinálja neked - ha van a környékeden lehetőség.
Ha fújkálni akarsz, akkor azt javaslom, hogy lehetőleg ne fúvasd le a festéket, ugyanis az rendesen rá van kötve, tekintsd alapozó rétegnek, amit felcsiszolsz rendesen aztán hasonló színt fel tudsz vinni. Én Motip családdal dolgozom, a magyar Maestro nagyon nem jött be. Lakk és festék ugyanonnan jöjjön vagy nagy eséllyel szétbarmolja a lakk a festést.
Ha fémtisztából indulsz, arra készülj, hogy viszonylag kis fizikai ráhatástól (pl. kormány esetén csak hogy igazgatod rajta a fékkarok bilincsét) vidáman tud borsószemnyiben is lepattanni. Nagyon alaposan kéne dolgoznod ahhoz, hogy elkerüld és nem fújkálóval, hanem fényező műhelyben, száradási idővel, pormentesen, megfelelő hőkezeléssel.
Ezzel szemben viszont a festék felülfestése sokkal tartósabb volt nekem. Ugyanaz a festék volt minden esetben, csak más alapról indítva.
De rengeteg macera. Egy felnőtt nagy vázra mondjuk 2 flakon festék elmegy, legalább 1 flakon lakkal, 2 flakon alapozóval. Számoljunk csak 1500-at egy flakonra (ez még középár, egy jobb 2k-s alapozó 2500 táján lesz, plusz csiszolópapírra sem 2 fillér kell). Nagyjából 10-et ráköltesz meg jópár órát, aztán mivel elsőre csinálod, a végeredményen is látszani fog. Versus 15e + odavinni, várni, hazahozni. Na?
A festéktől meg kell szabadulni, mert nagyon ramaty állapotban van.
A festést és festékszóró pisztollyal gondoltam. Én úgy tudom azzal sokkal tartósabb és szebb eredményt lehet elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!