Mikor lehet a jogosítványt meghosszabbítani?
Így is-úgy is előbb az orvoshoz kell menni, aztán az okmányirodába!
És ez nem biztos, hogy sikerül egy nap alatt!
Logikai vetélkedőre nem érdemes beneveznetek, sem az „azt mondta” valakinek, sem neked.
Szerintetek, ami csináltatáskor munkanap volt, az a nap, lejáratkor is munkanap lesz? Még nem vettétek észre, hogy a születésnapotok nem mindig, például, szerdára esik?
Ha meggondolod, hány olyan munkanap volt, ami 10 éves, 5 éves, 3 éves, 2 éves lejáratkor szombatra, vasárnapra, vagy - mozgóünnepek miatt - munkaszüneti napra esik? Hogyan hosszabbíthatnak azon a napon?
Például, 2007. július 16-a, hétfő volt. Munkanap volt, lehetett orvosi alkalmasságit csináltatni. Aki 10 évre kapta, annak ma jár le. Vasárnap van. Hogyan hosszabbíthatna ma?
És tudod, hogy a szigorodott egészségügyi előírások miatt hány embert küldtek szakorvosi vizsgálatra? Ahol, finoman fogalmazva, nem azonnal fogadták őket. Hogyan lehetett ezt egyetlen napon lebonyolítani?
Mehetsz előbb is, és ha mód van rá, akkor aznap is. Ha rögtön sikerül, akkor mindegy melyik napon mész, mert mint írták, nem 10, stb. évig lesz érvényes, hanem azon belül a legutóbbi születésnapodig.
Mehetsz később is, akármennyivel. Csak akkor a lejárat napja után nem vezethetsz, amíg az alkalmassági papírt be nem adod az okmányirodában, kormányablakban, és nem kapsz ott igazoló papírt.
Köszönöm a válaszokat!
Drága harmadik! Tisztában vagyok a munkanapokkal, meg az orvosi vizsgálattal, egyéb teendőkkel...nekem is van jogsim, bár csak pár éves. Itt arra voltam kíváncsi, hogy az "azt mondta valaki" átvert-e vagy sem. Nem a munkanapokkal volt itt a probléma meg a dátumokkal. Aug 30 is csak egy hirtelen példa volt. Mindegy is, ami engem érdekelt azt megtudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!