Autópálya matrica pótdíjfizetése ellen mit lehet tenni?
Egy elég viharos esős nap volt, ráadásul ritkán járok Biatorbágy felé.. szval elnéztem a kijáratot és egyetlen egyel arrébb mentem le. Az utolsó ingyenes kijáratnál ahol ugye le akartam menni, ráadásul útépítés is folyt és teljesen ismeretlen volt számomra a környezet.. gondoltam egyel arrébb van. Tévedtem!
Kijött a csekk 15 300Ft, elvileg levélben reklamálhatok, de mit írhatok ilyenkor? Lesz esélyem egyáltalán arra, hogy elengedjék a pótdíjat??
Tudom, hogy hibás vagyok, de mindenkivel előfordulhat.. és a körülmények sem voltak szokásosak :(
Sajnos én kizártnak tartom, hogy elengedjék, velünk a következő történt:
Este megyünk haza Pestről Győrig M1-esen. Pesten az indulás után (este 8 felé) tankoltunk, és ugyanott vettünk matricát. Leutaztuk az utat, 3 nappal később hazajöttünk.
Rá pár hétre jött a számla, hogy jogosulatlanul használtuk a pályát. Pedig még direkt meg is néztem a rendszámot, hogy jót írtak-e rá a kútnál. Nem fogod kitalálni. Másnap 0:00-tól volt érvényes.
Mindezt megírtuk szépen, hogy mi tényleg nem figyeltünk erre mert ki a tököm gondolná hogy este 8kor ő már másnapra ad matricát. És persze ha mi direkt csalni akartunk volna, akkor nyilván nem verjük át magunkat és 1 nappal később jövünk haza, mivel ugye akkor 1 nappal későbbtől érvényes így tovább is érvényes 1 nappal. Azt mondták hogy sorry, de mi voltunk balfszok.
Kizártnak tartom, hogy a ti büntetéseteket elengedjék.
És arra is figyelj, hogyha nekik panaszt teszel nehogy kicsússz a 15 napos (?) határidőből, mert akkor jön a késedelem miatti plusz költség.
Ezért kell mindíg a kesztyütartóba egy tekercs szikszalag..
Mellesleg én úgy tudom hogy a vásárlás időpontjától számít az érvényesség, ami ugye percre pontosan szerepel a blokkon amit adnak..
Aljas egy módon van kitalálva ez is amúgy!
A Kapus rendszer sokkal jobb lenne..
Ja csak akkor kellene építeni vagy 30 kaput, hogy ne legyen fennakadás a belépésnél, nameg akkor nem tudnának ezen is keresni...
Az Aszfalt meg oylan vastagon van lerakva hogy egy nagyobb eső elmossa az egész utat lásd Győr...
Ez Magyarország..
"Mellesleg én úgy tudom hogy a vásárlás időpontjától számít az érvényesség, ami ugye percre pontosan szerepel a blokkon amit adnak.. "
Szerepelt azon persze. De a kutas DIREKT másnaptól adta (mert lehet olyat is hogy te előre veszed meg a matricát, és akkortól érvényes amikor kéred). Azt már ne kérdezd hogy miért nem akkortól adta.. lehet kapott jattot érte, vagy csak figyelmetlenség, ebben az országban akármi elképzelhető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!