Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autópálya matrica pótdíjfizeté...

Autópálya matrica pótdíjfizetése ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Egy elég viharos esős nap volt, ráadásul ritkán járok Biatorbágy felé.. szval elnéztem a kijáratot és egyetlen egyel arrébb mentem le. Az utolsó ingyenes kijáratnál ahol ugye le akartam menni, ráadásul útépítés is folyt és teljesen ismeretlen volt számomra a környezet.. gondoltam egyel arrébb van. Tévedtem!

Kijött a csekk 15 300Ft, elvileg levélben reklamálhatok, de mit írhatok ilyenkor? Lesz esélyem egyáltalán arra, hogy elengedjék a pótdíjat??

Tudom, hogy hibás vagyok, de mindenkivel előfordulhat.. és a körülmények sem voltak szokásosak :(

2010. máj. 21. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos én kizártnak tartom, hogy elengedjék, velünk a következő történt:

Este megyünk haza Pestről Győrig M1-esen. Pesten az indulás után (este 8 felé) tankoltunk, és ugyanott vettünk matricát. Leutaztuk az utat, 3 nappal később hazajöttünk.

Rá pár hétre jött a számla, hogy jogosulatlanul használtuk a pályát. Pedig még direkt meg is néztem a rendszámot, hogy jót írtak-e rá a kútnál. Nem fogod kitalálni. Másnap 0:00-tól volt érvényes.

Mindezt megírtuk szépen, hogy mi tényleg nem figyeltünk erre mert ki a tököm gondolná hogy este 8kor ő már másnapra ad matricát. És persze ha mi direkt csalni akartunk volna, akkor nyilván nem verjük át magunkat és 1 nappal később jövünk haza, mivel ugye akkor 1 nappal későbbtől érvényes így tovább is érvényes 1 nappal. Azt mondták hogy sorry, de mi voltunk balfszok.

Kizártnak tartom, hogy a ti büntetéseteket elengedjék.

És arra is figyelj, hogyha nekik panaszt teszel nehogy kicsússz a 15 napos (?) határidőből, mert akkor jön a késedelem miatti plusz költség.

2010. máj. 21. 19:14
 2/6 anonim válasza:
Tevedes kedves kerdezo!Te nem vagy hibas!!!A francert nem lehet normalisan kitablazni??
2010. máj. 21. 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezért kell mindíg a kesztyütartóba egy tekercs szikszalag..

Mellesleg én úgy tudom hogy a vásárlás időpontjától számít az érvényesség, ami ugye percre pontosan szerepel a blokkon amit adnak..

Aljas egy módon van kitalálva ez is amúgy!

A Kapus rendszer sokkal jobb lenne..

Ja csak akkor kellene építeni vagy 30 kaput, hogy ne legyen fennakadás a belépésnél, nameg akkor nem tudnának ezen is keresni...

Az Aszfalt meg oylan vastagon van lerakva hogy egy nagyobb eső elmossa az egész utat lásd Győr...

Ez Magyarország..

2010. máj. 21. 19:34
 4/6 anonim ***** válasza:

"Mellesleg én úgy tudom hogy a vásárlás időpontjától számít az érvényesség, ami ugye percre pontosan szerepel a blokkon amit adnak.. "

Szerepelt azon persze. De a kutas DIREKT másnaptól adta (mert lehet olyat is hogy te előre veszed meg a matricát, és akkortól érvényes amikor kéred). Azt már ne kérdezd hogy miért nem akkortól adta.. lehet kapott jattot érte, vagy csak figyelmetlenség, ebben az országban akármi elképzelhető :)

2010. máj. 21. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem ítéllek el, hogy eltévedtél, de a büntetést bizony ki kell fizetni, nem hiszem, hogy meg tudnád úszni, Hacsak be nem tudod bizonyítani egy perben, hogy nem volt rendesen kitáblázva, mert mondjuk az útépítés miatt leszedték a táblát. De ez annyi energia meg idő meg idegeskedés, hogy nem hiszem, hogy megérné 15000 forintért. Jobb, ha lenyeled a békát, és nem idegesíted magad, ez csak pénz, és nem éri meg, hogy rosszul érezd magad miatta.
2010. máj. 23. 10:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a véleményét! Befizetni befizettem, de azért írtam egy kedves levelet is.
2010. máj. 23. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!