Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Titeket dudáltak már le...

Titeket dudáltak már le vezetés közben?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, és igyekszem betartani a közlekedési szabályokat. Mondjuk, szerintem most nem is ez a lényeg. Az első komolyabb dudálásom a napokban történt, amit még mindig nem értek, pedig sok nézőpontból közelítettem meg a helyzetet. Egyik nap hazafelé jövet, úgy estefelé, sokan jelezték, hogy kint vannak a rendőrök. Helységben is voltam, tehát lassítottam 50-re. Hátam mögött egy vadiúj BMW, aki azelőtt a seggemben lógott, aztán ahogy látta, hogy kint vannak a rendőrök, visszább vett. Elhagytuk a rendőröket, és az első adandó alkalommal megelőzött, ami nem is lenne baj, azonban előzés közben jól ledudált, szerintem még be is intett nekem. Nem tudtam mire vélni, mert nem tartottam fel, nem akadályoztam meg, és az előzést is normálisan végre tudta hajtani. Nem mellesleg ki van téve a kocsinkra a felkiáltójel, ami jelzi, hogy kezdő vagyok. Kicsit rosszul esett, de aztán figyelmen kívül hagytam az esetet.

Veletek történt már ilyen?

2017. jún. 28. 12:52
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Ne törődj az ilyenekkel. Vezess kulturáltan, a szabályokat betartva a saját érdekedből ill a másokéból. Parasztok mindig lesznek. Am nem engem nem dudáltak le még a 15 év alatt amióta vezetek.
2017. jún. 28. 12:56
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Kit érdekel, meg mutatta, hogy van dudája, ha már index kapcsolója nincs 🤔🤔
2017. jún. 28. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Egyszer-kétszer, és tényleg nem sztereotíp akarok lenni, de minden egyes alkalommal BMW-s volt az illető. Valami nagyon speciális érzékszerveik lehetnek amúgy, ugyanis nem egyszer fordult már elő hogy előbb hallottam a dudáját a hátam mögött, minthogy a lámpa zöldre váltott volna :D
2017. jún. 28. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Volt már ilyen, persze, néha indokolatlanul, ritkábban meg okkal, mert mondjuk beragadtam a kereszteződésben, netán csúnyán váltottam sávot, egy másodperccel később indultam a zöldnél vagy épp mert rommá dudáltam egy parasztot.
2017. jún. 28. 13:23
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Egyszer volt.

Pár hónapos volt a jogsim, és egy addig számomra ismeretlen helyen vezettem Óbudán, többsávos kereszteződés volt, sötét volt, fáradt is voltam és a terelővonalak kesze-kuszán vannak felfestve. (

Úgyhogy kanyarodáskor véletlenül sávot is váltottam, szerencsére a mögöttem jövő résen volt, ezúton is köszönöm neki. Dudálással figyelmeztetett.

Más olyan esetre nem emlékszem, amikor én hibáztam.

Ilyen bmw-s köcsög biztos dudált már le engem is, de az ilyeneket nem jegyzem meg.

2017. jún. 28. 14:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Ilyenekért nem nagyon szoktak azért dudálni, max lámpázni. Ez már nagyon kretén lehetett. Nem lehet, hogy egyéb miatt dudált?
2017. jún. 28. 16:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy miután elhagytuk a rendőröket, a hátam mögötti autó lámpázott, de azt hittem, hogy azoknak szól, akik velünk szembe jönnek, nem pedig nekem, mert hogy az utána következő autók is lámpáztak. De amúgy is mit akart elérni? Hogy helységben menjek 50-en felül? Köszönöm szépen, de nem kérek bűntetést.
2017. jún. 29. 11:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem is egyszer dudáltak már le az elmúlt közel 40 év alatt. Nem kell velük foglalkozni.
2017. jún. 29. 15:53
 9/10 anonim válasza:
100%
Lassan járj, tovább érsz.
2017. jún. 30. 18:29
 10/10 anonim ***** válasza:
79%

Ne izgulj. nincs miert :)

Ha figyeled a forgalmat, rajosz semmit nem nyernek maz par masodpercet. Ezert nem erdemes idegeskedni. Autopalyan szoktam ilyen helyzetben lenni, elottem sok hely, mert ugye szaguldunk(kb 80-al), tudom nem egyszeru feladat megallni. Sok marha bevag elem, mert minek hagyok akkora tavot elottem, mehetnenk gyorsabban is. Csak azt nem ertik a tavolsag nem no vagy csokken, ergo ugyan az a sebesseg. Vagyis semmire nem jutna azzal hogy bevagnak elem, mert gyorsabbak nem lesznek. Ilyenkor en is megmutatom ki vagyok, belsosav behuzodik, es mellete haladok, addig mig utol nem eri az elotte levot. Savot valtani nem tud hiszen mellete vagyok, igy visszakenyszerul mogem. Akik hulyek azok hulyek nincs mit tenni veluk :)

2017. júl. 1. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!