Vasutas igazolványhoz (munkavállalói 2. osztály) van valamilyen mód (kártya, speciális bérlet), hogy ne kelljen mindig pótjegyet váltanom IC-re (belföldi intercity)?
Munkába járáshoz nekem időben kb. 70-80 %-ban IC- k lennének jók, de ezekre folyton helyjegyet kell váltani. Nincs valami speciális bérlet, vagy kártya, amit ha pl. havi 1-2 ezerért kiváltok, és
mondjuk felszállok egy IC-re, és ha van szabad hely leülök oda?
Nem tudom, hogy van-e, szerintem nincs semmi hasonló.
Olyan garantáltan nincs, ami 1-2 E lenne.
A bérletek ára mindig úgy van megszabva, hogy kb. 40 utazás ára, esetleg kicsivel kevesebb. Vagyis, esetedben biztos belekerülne vagy 38 pótjegy árába.
Pedig jó lenne ha lenne valami "IC szabadjegy" vagy valami, mert ez a nyári menetrend (főleg a buszos) egy kicsit szivat engem. Nyíregyházáról járok Debrecenbe, reggel a busszal épphogy elérem a felár nélküli vonatot (hétfőn konkrétan le is késtem), amiután egymásután 2 helyjegyes vonat megy, és csak egy óra múlva megy megint normál. Délután ugyanez pepitában... Nem is igazán a vasúttal anem a "végtelenül csodálatos" emkk-val van bajom, csak ennek a megoldása a rendszeres IC-vel munkába járás lenne...
(U.I.: egy helyegy 150 Forint...)
Hát sajnos ez van, az IC-ken kívül nagyon lecsökkentették a vonatközlekedést az elmúlt pár évben, legjobban idén.
A Bp-Miskolc fővonalon fekvő falvakból 4 órán keresztül nincs személyvonat, meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!