Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egyre kevésbé akarnak jogsit?

Egyre kevésbé akarnak jogsit?

Figyelt kérdés

Lehet, csak helyi jelenség, de mintha úgy vettem volna észre, hogy már nem annyira akarnak a fiatalok sem jogsit.

Például nálunk 8 fős baráti társaságban csak két embernek van, pedig mindannyian a 21-24 közötti korosztályban vagyunk. Hozzátenném, kisváros, tehát arra sem lehet fogni, hogy BP a tömegközlekedés jó alternatíva.

A maradék hat ember mind letehetné ha akarná, mindannyian dolgoznak, de mindegyikük úgy van vele, hogy csak felesleges pénzkidobás, és autót sem akar fenntartani azért, hogy néha ne kelljen buszra/vonatra várni.

Emlékszem mikor gimnazisták voltunk, az összes 18-19 évesnek volt a fiúk közül szinte jogsija, persze akkor mindenki irigykedve gondolt erre. Aztán valahogy pár éven belül átsiklottunk ezen az időszakon és csak kettőnknek lett.

Másfelé is kezd így alakulni a dolog, hogy kevésbé vált fontosság, vagy csak helyi " érdekesség "?

2017. jún. 18. 00:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Okosodnak a fiatalok. Nem akarják az amúgy is kevés fizetésük felét egy felesleges nélkülözhető valamire, pl autóra költeni. Hány olyan ember van, aki belízingelt autóra, aztán a garázsban állt tíz évig, mert tankolni már nem volt pénz rá. Mire kifizette a kocsit, meg már nem ért semmit.
2017. jún. 18. 00:09
 2/9 anonim ***** válasza:
45%

"Nem akarják az amúgy is kevés fizetésük felét egy felesleges nélkülözhető valamire"

Ennyi erővel ne legyen se TV,se számítógép,se internet stb mert ezek is "felesleges nélkülözhető valamik"

Nem véletlenül vásárolnak az emberek kocsit.Ég és föld a kocsival járás és a tömegközlekedés között a különbség.Ja és persze nem muszáj benzinkút temetős kocsit venni,vannak alacsonyabb fogyasztású kocsik is

2017. jún. 18. 00:35
 3/9 anonim ***** válasza:
Kis buta. A Tv százezer, a Számítógép százezer. A legalja autó is hárommillió újonnan. Tv Internet havidíj a kettő együtt megvan egy tizesből, és a család osztva fizeti. Egy autó havi fenntartása alsó hangon is húsz-harmincezer forint. Ha lizing is van akkor másik harminc. Egy fizetésbők havi ötven a srmmire igenis sok.
2017. jún. 18. 01:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem csökkent a jogosítvány szerzők száma, sőt inkább emelkedik, miközben az oktatók száma csökkent az utóbbi évek statisztikái szerint.
2017. jún. 18. 01:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen tendencia, legfeljebb a környezetedben.
2017. jún. 18. 09:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nyilván "tájjellegű" probléma. Ahol jó a tömegközlekedés, ahol simán elérhető minden, ott valóban luxuscikknek tűnhet az autó. Szerencsétlenebb vidéken viszont meg van halva, akinek nincs kocsija.

Én nagy természetbu2i vagyok, de volt olyan szakasza az életemnek, amikor kettőnknek két autója volt, mert olyan helyen laktunk, hogy másképp nem tudtuk megoldani a munkába járást.

2017. jún. 18. 09:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Én az osztályomról tudok nyilatkozni (17-18 évesek) 2 lánynak van jogsija, és egy srác most kezdte el, illetve én készülök a forgalmi vizsgára, kedden megyek. :)

Évfolyamról még 3 emberről tudok, hogy van jogsija vagy épp csinálja, én kevésnek tartom, többre számítottam.

Baráti körben viszont tudok még 3-5embert.

Sokan nem is szeretnének vele foglalkozni, mert anyuci/apuci még megkocsikáztatja, ha nagy gáz van, és így spórolnak meg nincs plusz teher, meg az én barátnőim félnek vezetni.

De szerintem 20-22 évesen azért sokan megcsinálják majd.

2017. jún. 18. 13:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Amikor anno én csináltam(BP, 21 éve) nekem se volt létfüggő, mindössze csak azért, mert motor, meg gépbzi voltam. De totál felesleges volt, úgy vitte a nemlétező pénzemet az autó, mint a fene.

Azóta már tahókiára költöztem, itt gyalog halott az ember.

Viszont itt meg nincs normális szerelő, megcsinálnám én, de van, ami két emberes, meg már idő sincs.

2017. jún. 23. 05:23
 9/9 10 deka farhát ***** válasza:
Én azt tartom furcsának, hogy azért nem akarnak jogsit, mert nem akarnak autót. Akadhat az életben olyan helyzet, amikor jó, ha van. Pl. olyan állás, munkakör, aminek feltétele a jogosítvány. Nem csak saját autóban lehet gondolkodni. Én két éve szereztem meg, azóta a cégnél havonta 1-3000 km-t vezetek. És nem kell a munkaterületekre vagy onnan haza vonattal járnom, ami mondjuk hajnali 3-kor Apátistenharagján mondjuk nem hátrány.
2017. jún. 23. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!