Croozer utánfutóban mikortól szállítható a baba?
Lehet. hogy haragudni fogsz rám. Napi szinten közlekedtem korábban hivatásszerűen autóval, mostanában robogóval is, és kerékpárral is van tapasztalatom városban.
Semmiképp nem javaslom a biciklis utánfutót gyerekszállításra. Az autósok egy jelentős része agresszív, kiszámíthatatlan, nem ismeri a párhuzamos közlekedés alapvető szabályait sem. Rendszeres a vakon vezetés, necces kikerülések, "még kiadja" előzések. Kerékpárost, robogóst kanyarodáskor észre nem vevők, eléd hajtók, nappal szemben vakon vezetők. A közlekedési kultúra Bp-n rettenetes, de vidéki városokban talán még szörnyűbb. És elég csak egyszer nem figyelni, a baj visszafordíthatatlan lehet.
Magyarországon a jelenkegi jogi szabályozás alapján a gyerekszállító utánfutóban szállíthatsz bármit -egyedül gyereket nem. Kizárólag a kerékpárra szerelt gyermekülésben legális.
Ez egyrészt marhaság és tipikus magyar megoldás, másrészről viszont a jelenlegi közlekedési kultúra miatt én is inkább a gyerekülést ajánlanám. Az utánfutóra nincsen felkészülve a többi közlekedő, a kerékpár hosszát növeli viszont jóval alacsonyabb, ami nem tesz jót a láthatóságának. Elég, ha valamelyik kereszteződésben az elsőbbséget egyébként megadó gépjármű vezetője későn veszi észre, hogy s kerékpár kissé hosszabb a kelleténél...
És -de ez már szubjektív- egyáltalán nem tartanám biztonságosnak, ha közlekedékor egy ekkora emberpalánta nincs testközelben.
Így már érthető. Hollandia már Európa.
Konkrét tipust nem tudok mondani, itt nem igazán elterjedt az ufo.
Ha én lennék abban a helyzetben, valószínűleg egy cargobike-ot vennék magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!