Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Croozer utánfutóban mikortól...

Croozer utánfutóban mikortól szállítható a baba?

Figyelt kérdés
Vissza kell mennem dolgozni és nincs kocsink. 4 hónapos kortól, be tudom e kötni a maxi cosit az utánfutóba ? Valakinek tapasztalat? Sehol nem találtam róla információt. KB 3 kilométeres szakaszról beszélek, teljesen jó bicikli utak vannak és nem forgalmas időszakban vinném, csak mielőtt valaki felelőtlennek gondolna. 4 hónapos lesz mire mennem kell vissza dolgozni.

#gyerekülés #Maxi Cosi #Croozer utánfutó #gyermek szállítás
2017. jún. 17. 06:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Lehet. hogy haragudni fogsz rám. Napi szinten közlekedtem korábban hivatásszerűen autóval, mostanában robogóval is, és kerékpárral is van tapasztalatom városban.

Semmiképp nem javaslom a biciklis utánfutót gyerekszállításra. Az autósok egy jelentős része agresszív, kiszámíthatatlan, nem ismeri a párhuzamos közlekedés alapvető szabályait sem. Rendszeres a vakon vezetés, necces kikerülések, "még kiadja" előzések. Kerékpárost, robogóst kanyarodáskor észre nem vevők, eléd hajtók, nappal szemben vakon vezetők. A közlekedési kultúra Bp-n rettenetes, de vidéki városokban talán még szörnyűbb. És elég csak egyszer nem figyelni, a baj visszafordíthatatlan lehet.

2017. jún. 17. 07:40
 2/5 Alex Fly ***** válasza:

Magyarországon a jelenkegi jogi szabályozás alapján a gyerekszállító utánfutóban szállíthatsz bármit -egyedül gyereket nem. Kizárólag a kerékpárra szerelt gyermekülésben legális.

Ez egyrészt marhaság és tipikus magyar megoldás, másrészről viszont a jelenlegi közlekedési kultúra miatt én is inkább a gyerekülést ajánlanám. Az utánfutóra nincsen felkészülve a többi közlekedő, a kerékpár hosszát növeli viszont jóval alacsonyabb, ami nem tesz jót a láthatóságának. Elég, ha valamelyik kereszteződésben az elsőbbséget egyébként megadó gépjármű vezetője későn veszi észre, hogy s kerékpár kissé hosszabb a kelleténél...

És -de ez már szubjektív- egyáltalán nem tartanám biztonságosnak, ha közlekedékor egy ekkora emberpalánta nincs testközelben.

2017. jún. 17. 09:06
 3/5 Alex Fly ***** válasza:
Bocsánat, a lényeg lemaradt: a gerekülésekben akkortól szállítható az aprótalpú, ha már meg tudja magát benne tartani. Gondolom ez az utánfutó esetén is használható elv.
2017. jún. 17. 09:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Először is kihangsúlyoznám hogy Köszönöm szépen a kedvességet ami a gyermekem védelme felé irányul a válaszokban. Másrészt a lényeg ez esetben az hogy Hollandiában élek, és nem tudom mennyire hallottátok hogy a biciklisek országa. ( körforgalmi biciklis elsőbbség, hihetetlen jó bicikli utak, kb mint otthon egynémelyik autós út, mindent össze kötő szakaszok, külön bicikli lámpa mindehol az utakon, és a magyar agresszív vezetés hiánya stb stb ) Ilyen módon szeretném használni ezt, ahol ugyanúgy kutyákat szállítanak, mint gyereket ilyennel, sőt még több féle megoldás társaságában mint pl szinten bicikli után köthető babakocsi és a többi. Azért kérdeztem mert máshogy nem tudom megoldani és mivel itt nincs 3 év fizetett idő csak összesen 3 hónap szülési szabadság van mindenkinek, csak tapasztalatra lettem volna kíváncsi, mert ugye azért ebbe köthető maxi cosi is amiben nem szükséges még a tartás sem mert ugye a kocsiba is ezt teszik. De tényleg mondom, értem az otthoni közlekedést mert katasztrófa. Itt viszont az emberek kedvesek, figyelmesek, persze akad itt is olyan autós de mivel külön elkeritett bicikli út van mindenhol így csak lámpánál akadhat bele az ember autóba. Tehát ez alapján remélem már értitek miért is szeretnék. Illetve választás előtt állok. Nem rudom melyik típust lenne érdemes megvenni. Ha esetleg valakinek tapasztalata van azt szívesen meghallgatnam.
2017. jún. 17. 21:21
 5/5 Alex Fly ***** válasza:

Így már érthető. Hollandia már Európa.

Konkrét tipust nem tudok mondani, itt nem igazán elterjedt az ufo.

Ha én lennék abban a helyzetben, valószínűleg egy cargobike-ot vennék magamnak.

2017. jún. 18. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!