Ilyenkor lehetne valami lépést tenni, vagy el kell fogadni?
Egy kis utcában élünk, elég szűk az utca, kétirányú, de az oldalt parkoló autók miatt nehéz elférni.
A lényeg,hogy nekem van egy külön kapubeállóm, amin keresztül a garázsba állok be, és van egy sima beálló ami nem kapu, csak merőlegesen lehet odaparkolni,a ház elé.
Ez elé rendszerint beállnak párhuzamosan, én meg nem tudok megállni a saját házam előtt, illetve a kapubeállóba ha az éppen szabad.(azt többnyire szabadon hagyják, de nem példátlan,hogy oda is beállnak párhuzamosan)
Több utcabeli javasolta,hogy hívjak rá rendőrt, meg mindenkinek ez a problémája,hogy beállnak kapujába.
Igazából nem hívnék rendőrt, mert bár arról hallottam valamit,hogy a kapubeállós parkolásra lehetne, de arra is,hogy a házam előtti beállóba beállnak?
Nincs kirakva,hogy magánterület, nem hiszem,hogy autóbeállónak minősül, de az önkormányzat biztosan engedélyezte, mert a házzal együtt épült oda.
Így gondoltam én is, köszönöm! (igazából csak erkölcsi kérdés lenne szerintem, de azt meg nem büntetik)
A kapubeállósra milyen indokkal lehet rendőrt kérni?Forgalom akadályozása?
Kapubejáróban is meg szabad állni, de tilos ott várakozni.
Az indok egyszerű, és logikus: az ott várakozó autó akadályozhatja a tulajdonos ki, vagy beállását.
Automatikusan a kapuban állókat azért nem büntetik, mert ott a telek tulajdonosa, illetve a tulajdonos engedélyével várakozhat más is, viszont, ha engedély nélkül oda áll valaki, az szabályt sért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!