Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyenkor lehetne valami...

Ilyenkor lehetne valami lépést tenni, vagy el kell fogadni?

Figyelt kérdés

Egy kis utcában élünk, elég szűk az utca, kétirányú, de az oldalt parkoló autók miatt nehéz elférni.

A lényeg,hogy nekem van egy külön kapubeállóm, amin keresztül a garázsba állok be, és van egy sima beálló ami nem kapu, csak merőlegesen lehet odaparkolni,a ház elé.

Ez elé rendszerint beállnak párhuzamosan, én meg nem tudok megállni a saját házam előtt, illetve a kapubeállóba ha az éppen szabad.(azt többnyire szabadon hagyják, de nem példátlan,hogy oda is beállnak párhuzamosan)

Több utcabeli javasolta,hogy hívjak rá rendőrt, meg mindenkinek ez a problémája,hogy beállnak kapujába.

Igazából nem hívnék rendőrt, mert bár arról hallottam valamit,hogy a kapubeállós parkolásra lehetne, de arra is,hogy a házam előtti beállóba beállnak?

Nincs kirakva,hogy magánterület, nem hiszem,hogy autóbeállónak minősül, de az önkormányzat biztosan engedélyezte, mert a házzal együtt épült oda.

2017. máj. 22. 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Kapubejáratot nem állhatnak el, ott kérhetsz rendőri segítséget is. Ha viszont a ház előtt van olyan hely, ahol meg lehet állni autóval, de nem kapubejárat, és nincs táblával megtiltva a várakozás, akkor nem sért semmilyen szabályt az, aki oda áll be.
2017. máj. 22. 13:38
 2/3 A kérdező kommentje:

Így gondoltam én is, köszönöm! (igazából csak erkölcsi kérdés lenne szerintem, de azt meg nem büntetik)

A kapubeállósra milyen indokkal lehet rendőrt kérni?Forgalom akadályozása?

2017. máj. 22. 13:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Kapubejáróban is meg szabad állni, de tilos ott várakozni.

Az indok egyszerű, és logikus: az ott várakozó autó akadályozhatja a tulajdonos ki, vagy beállását.

Automatikusan a kapuban állókat azért nem büntetik, mert ott a telek tulajdonosa, illetve a tulajdonos engedélyével várakozhat más is, viszont, ha engedély nélkül oda áll valaki, az szabályt sért.

2017. máj. 22. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!