Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tegnap történt egy szabálysért...

Tegnap történt egy szabálysértésem ami vasúti átjárónál történt. Féktávon kívül voltam így átmentem rajta, mögöttem pont egy rendőr jött le is villogott. Van értelme foglalkozom vele? (több lennt)

Figyelt kérdés
4en ültünk az autóba tehát több tanum is van arról higy nem tudtam volna sehogyan megállni.kaptam egy 30ezres csekket és 8büntetőpontot.Kedves rendőruraság azt mondta hogy a kamerafelvételen fennt van minden.honnan tudom kikérni a kamerafelvételt?
2017. máj. 3. 13:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem szükséges kamerafelvétel. Megállított a rendőr, és megbírságolt. Ha a helyszínen elfogadtad a bírságot – márpedig, ha megkaptad a csekket és a büntetőpontokat, akkor megtetted -, akkor az jogerőssé vált, jogorvoslatnak nincs helye. ← 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről 99. § (3)

Ha nem fogadtad volna el, akkor a rendőr feljelentése alapján szabálysértési eljárás lenne, amiben védekezhetnél, kérhetnél bizonyítást; de akkor sem kell, hogy felvétel legyen.

A rendőrnek, a bírságösszeg megállapításánál nem volt mérlegelési lehetősége. Ha megállapítják a vezető személyét és elismeri a szabálysértést, akkor részére 30 000 Ft a bírságösszeg ← 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. melléklet 1. sorszám.

Az adandó büntetőpont pedig 8. ← 236/2000. (XII. 23.) Korm. rendelet a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról 1/A. számú melléklet 17-es kódszám.

Ha nem állapították volna meg a vezető személyét és felvétel alapján bírságoltak volna, azt az üzembentartónak küldték volna. Aki, lehet, hogy te vagy. Ekkor nem lett volna büntetőpont, mert az objektív felelősség alapján bírságolják az üzembentartót, de nem biztos, hogy ő vezetett.

2017. máj. 3. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!