Új kártyás jogsiért tényleg kell fizetni?
Figyelt kérdés
Tegnap voltam az Okmányirodában, lejárt a jogsim, még a régi fajta papír volt. Én azt hittem az első új fajta jogosítvány ingyenes, erre be kellett fizetnem 4000 Ft-ot. Kiakadtam.
A dokinál 6550 Ft-ot fizettem, és 5 év múlva újra mehetek. Addigra gondolom még drágább lesz.
Jogosan kértek tőlem pénzt az Okmányirodában?
2010. máj. 13. 17:23
2/7 anonim válasza:
Kevesebbet kellett volna fizetned, ha akkor mész ,amikor még nem járt le a jogsid egyébként.
3/7 anonim válasza:
Illetéket már a régi tipusú jogsinál is kellett fizetni, ezt nem a jogsiért fizeted, hanem az ügyintézésért.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, a válaszokat.
Akkor nem vertek át.
2010. máj. 13. 19:56
5/7 anonim válasza:
második: Én most kaptam meg a jogsimat, 3 hét után, pedig nekem a csere előtt nem járt le(nekem is papír jogsim volt) 6500 volt az orvosi, és 4000 volt az illeték az okmányirodában. Akkor miért is olcsóbb?
6/7 anonim válasza:
már 6 évvel ezelőtt is négyezer forintba került, de a doki csak ötezerbe
7/7 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy érvényes -e vagy már lejárt, fizetni kell érte. 62 év felett 1.500 Ft, ez alatt 4.000 Ft! A fizetendő összeg NEM az ügyintézés ára ( jó is lenne, akkor nem 80000 Ft lenne a fizetésem 15 év után) , hanem az okmány illetéke.
Nem vertek át!! (Nem is tehetik meg, különben mehetnek a rács mögé.)A közigazgatásban mindent jogszabályok írnak elő!!! Mérlegelési jog nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!