Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » B125 kötelező kiadások?

B125 kötelező kiadások?

Figyelt kérdés

Sziasztok

"B125"-öt szeretném megcsinálni. A kérdésem az lenne, hogy mely részek kerülhetőek ki, vagyis mi az, amit nem feltétlen kell(ene) kifizetni?

-elméleti oktatás (ez kötelező, vagy autósiskola válogatja?)

-gyakorlati oktatás (vezetés, 3 óra, ezt nem is akarom kihagyni)

-orvosi vizsgálat (2011-ben amikor a B-t csináltam, akkor természetesen részt vettem rajta. most ismét kellene)

-elsősegély oktatás (ez szerintem simán kihagyható)

-elsősegély vizsga.( ez gondolom ismét kell)

Köazi

2017. márc. 16. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:

kell a kemény 2 elméleti oktatás, meg a 3 óra vezetés, plusz vizsga mindkettőből

elsősegély nem kell, azt egyszer megszerezted, soha többé nem kell

2017. márc. 16. 21:39
 2/5 anonim ***** válasza:

-elméleti oktatás - kell, jogszabály ír elő minimum 3 órát.

-gyakorlati oktatás - kell, jogszabály ír elő minimum 2 órát és 30 teljesített km-t.

-orvosi vizsgálat - nem kell újra, ha az előző még érvényes, de érdemes újat csináltatni.

-elsősegély oktatás - ez soha nem kötelező, B-nél sem.

-elsősegély vizsga - ezt csak az első jogosítvány megszerzésekor kell megcsinálni, aztán soha többet.

2017. márc. 16. 21:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A többiek jól írják. DE éppen az alacsony óraszámok miatt ha nulla tapasztalattal mész oda, annak bukta lesz a vége várhatóan.
2017. márc. 16. 21:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Az elsősegély nem kell.

A minimalizált óraszám meg lehet vonzó, holott a legnagyobb buktató lehet.

Nulla motoros múlttal ilyen kevés gyakorlattal a forgalmi vizsgán sanszos a bukta, de még a KRESZ vizsgán is érhet meglepetés, ha nem rágod át ismét a szabályokat, kitérve a motorosokra vonatkozó speciális előírásokra is. Az elméleti oktatáson ugyanis nem az a jellemző, hogy ott külön tartanak B125 felkészítőt.

2017. márc. 16. 22:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

EÜ és orvosi vizsgálat érdekelt a leginkább.

Több éve motorozok segédmotorral, szóval nem 0-a a tapasztalatom, habár tudom, nem egy a két kategória :)

KRESZ-t mindenképpen kell ismételni, gyakorolni, szerintem az emberek 95%-a a KRESZ vizsga teljesítése után 1 évvel már nem tudná ismét teljesíteni. :)

2017. márc. 17. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!