Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autót vegyek vagy inkább...

Autót vegyek vagy inkább tegyem le a C kategóriás jogsit?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem soká be fejezem a B kat. jogosítványt, és nem tudok dönteni, hogy vegyek egy 300e ft értékű autót vagy inkább végezem el a C kategóriát is. Tudni kell, hogy szeretek vezetni és aránylag van hozzá érzékem is (pár tényezőnek köszönhetően) ezen kívül a családnak van autója ami 5 személyes bár mi heten vagyunk. Ha ez számít van targonca vezető engedélyem is.

2017. márc. 7. 19:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem előbb szerezz gyakorlatot autón, sokat. Utána mehet C, én is ezt csinálom :) Sok Sikert jogsihoz!
2017. márc. 7. 19:47
 2/11 anonim válasza:

Üdv! Azt mondanám, hogy befektetés szempontjából a C kategória jobban megérné. Személyes tapasztalat, amikor 10 éve meglett a B jogsim, akkoriban a C jogsi megvolt max 200e-ből, most már 400e sem takarja be mire minden vizsga megvan. Folyamatosan drágul, én nagyon megbántam, hogy nem akkor tettem le a C kategóriát, sokat megspóroltam volna vele. Ha veszel egy 300e ft értékű autót azok legtöbbje olyan állapotban van, hogy inkább 500e lesz mire jó autót csinálsz belőle és a műszakin is rendesen átmegy. Nem beszélve a vásárlás egyéb költségeiről, átírás, illetékek stb. C kategória manapság szinte egy szakma amivel keresetet termelhetsz pl egy újabb, jobb autóra. :)

(Bár bagoly mondja.. annak idején én is az autóért voltam megőrülve.) :D

Sok sikert!

2017. márc. 7. 20:01
 3/11 anonim ***** válasza:

Vedd meg a kocsit, munkaügyibe állják neked a C és az E jogsid is plusz a GKi kártyát, így a kecske is jól lakik meg a káposztát is elülteted.

Én pont a héten fejezem be a tanfolyamot, 700 ezret megspóroltam így.

Igaz 10 hónap a tanfolyam, de csak a C megvan 2 hónap alatt!

2017. márc. 7. 20:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Erről a munkaügyi dologról nem is hallottam még, bár gondolom elég erős kritériumai lehetnek. A másik oldala a dolognak, hogy szívem szerint autót vennék de az agyam húzz a jogsi fele, ezen kívül ha leakarom tenni E kategóriára is a későbbiekben akkor az már nem lenne annyiba mint a C/E és addig elvileg egy kis gyakorlathoz is hozzá jutok.
2017. márc. 7. 21:49
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem csak nem magyarok azaz ők mehetnek ingyen C-re? Nekem azt mondták, hogy mivel magyar vagyok nem mehetek munkaügyi általi C-re....

Amúgy ez nehéz döntés... hosszútávon a C éri meg.

Viszont a család nem tud menni együtt nyaralni, ezért jó lenne ha lenne autód és két autóval mehetnétek.

Nehéz döntés, én a C-re szavaznék.

2017. márc. 7. 22:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Anno én is így voltam.

A C mellett döntöttem, de nem tudtam ilyen téren elhelyezkedni, így mondhatni felesleges pénzkidobás volt.

Viszont azt ugye nem veheti már el tőled senki, így ha mégis úgy alakul, akkor kéznél van.

2017. márc. 7. 23:04
 7/11 anonim ***** válasza:

5.

Lehet fordítva írtad, vagy én nem értem, de ha nem Magyar vagy, akkor nem tudnak téged regisztrálni álláskeresőként, vagy legalább ha van bejelentett lakcímed itthon, akkor menni fog a dolog.

Ha meg kinti Magyar vagy, akkor az a baj, mert ez csak M.o-n működik, kint nem tudom...

Vagy csak leráztak téged, nekem is a suliban intézték el, mert a munkaügyibe buták hozzá...

Egyébként mér iskola rendszerbe is lehet csinálni, de kevés helyen indították el...

2017. márc. 8. 00:08
 8/11 anonim ***** válasza:

4

Hat elég komoly szűrés volt, B kresz, írásbeli, szóbeli psyhologia, szimulácio, orvos megnéz, 1 egész nap ráment, sokan meg is buktak már az elején amikor kresz teszt lapozás volt. Amúgy nem vészes, nekem az volt a szerencsém a terembe fent volt téve a mentők tűzoltók száma, onnan le tudtam nézni 1-2 dolgot, de így is csak 1-2 ponton múlott, hogy átmentem, a többi teszt már sima ügy volt.

Szerintem átmennél, de a munkaügyibe megmondják nálatok indítanak e ilyet. Nem minden megye kapja meg rá a támogatást.

2017. márc. 8. 00:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Amúgy amivel vigyázatok az a C Bü, vagy 12 tétel van, mennyire pumpáld fel a gumit meg mikor ellenőrizd, meg a kézifék ellöki a rudat a fékköcsögbe, gumimembrán átszakadt, stb stb én csak pilláztam, de ha nekem sikerült nektek is fog nem vagyok egy szerelő alkat, de átmentem elsőre.

Nekem azt mondták mindent mondjak csak azt ne mondjam, hogy nem tudom, mert arra harapnak a vb-k (vizsgabiztosok)

Mondjuk az ciki volt, hogy E kategórián nem tudtam megmutatni hogy teszem rá a kerék anyára a kulcsot, mert két darabból állt a kulcs, aztán csak egy rudat tettem rá, azzal akartam forgatni két kézzel, de nem csak pörgött rajta, azt kötekedett a vb, hogy mutassam meg, azt megmondták hogy kell összerakni.

Az a lényeg nem hagytam magam, hogy megszivassanak.

Nem egy egyszerű ez a camion, de remélem nem vettem e a kedvetek tőle.

2017. márc. 8. 00:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen az megint egy kérdés, hogy el tudok-e benne helyezkedni itt Békés megye déli részén főleg. Leginkább amitől így első ránézésre nehéznek tartok vagy legalább is komplikáltabb dolognak az a PÁV és a GKI, nekem majdnem úgy tűnik mintha nehezebb lenne mint maga a jogsi. A BÜ része talán annyira nem ismeretlen számomra, meg van T kategóriára is és emlékszem az elsőre sikerült kisebb nagyobb szerencsével, ott is volt jó pár tétel. Nem ismerem annyira az erre hajló készségemet sem, hogy egyáltalán eltudnék-e vezetni egy akkor járművet.
2017. márc. 8. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!