Tényleg ingyenes az első jogosítvány csináltatása?
Figyelt kérdés
Olvastam neten, hogy az első jogosítványért az okmányirodában nem kell fizetni semmit. Igaz ez? Olyan válaszoljon légyszives aki mostanában csinálta :)2017. febr. 27. 19:28
1/6 anonim válasza:
Igen. De tudod hogy ez csak szigorúan a jogosítvány kiállítására vonatkozik? A tanfolyam, a vizsgák (KRESZ, forgalom, eü) mar nem ingyenes..
2/6 A kérdező kommentje:
Igen sajnos tudom. Most csináltam végig, s nem kevés pénzt hagytam ott érte. Konkrétan arra voltam kíváncsi h az okmányirodára is kell pénzt ki adni vagy nem :) mert ki ezt mondja,ki azt.... köszi válaszod.
2017. febr. 27. 19:33
3/6 anonim válasza:
Jól tudod. Meg az első is jól írta. Ingyenes az okmányirodában az első jogsi. :)
22N
4/6 anonim válasza:
Törvényben szerepel az első alkalom illetékmentessége, ismeretéhez nem kell mostanában csináltatott első gépjárművezető engedély. Egyébként is, 2016. január 1-től így van; az nem mostanában volt.
↓
A hatályos törvény ingyen megnézhető, például
itt → [link] ,
vagy itt → [link]
És persze nem csak okmányirodában van így; kormányablakban is.
5/6 anonim válasza:
Tavaly októberben csináltattam és illetéket nem kellett fizetnem tényleg :)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat :)
2017. febr. 28. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!